Система працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте за адресою petition@kmu.gov.ua

Добре, сховайте це

Електронні петиції

Тема звернення Підписали Залишилось
Проти руйнування освітнього проекту "Інтелект України" за яким навчаються учні шкіл та гімназій України 1962 7
Про виділення коштів на будівництво об'їзної дороги міста Березань Київської області 1418 86
Просимо вас заборонити аборти (дітовбивство) на державному рівні і зберегти життя ненародженних дітей. 1270 25
Відмовитись від примусової «шкільної прописки до конкретної школи» для першокласників 927 58
Вирішити питання щодо припинення діяльності релігійної організації «Всеукраїнський духовний центр «Відродження» в Україні. 567 67
Збільшення допомоги по пологам та при народженні дитини 539 23
За впровадження в шкільну програму України вивчення наукової теорії Креаціонізму - "Створення Землі та людини Богом" 511 83
Просимо вжити заходів і заборонити діяльність різних сект, екстрасенсів, ворожбитів, гадалок, шаманів, а також просимо захищати християнські цінності нашого народу. 509 27
Забезпечити можливість людям з інвалідністю купівлі проїзних квитків на офіційному сайті ПАТ «Укрзалізниця» booking.uz.gov.ua 414 6
Капітальний ТЕРМІНОВИЙ ремонт дороги Рівне-Сарни в звязку з її катастрофічним станом! 352 31
Держава має зберегти Сквер Небесної сотні 161 76
Захист сімейних цінностей 34 73
Капітальний ремонт автодороги Н27 (Р12) Чернігів-Новгород-Сіверський-Грем'яч 29 70
відповідальність дорогобудівельних компаній за якість доріг 22 87
Відремонтувати трасу Н-07 Київ-Суми 16 76
Перенести вихідний день з 9 на 8 травня. 15 76
Запровадити сплату податку за користування дорогами України для автомобілів з іноземною реєстрацією. 12 82
відповідальність дорогобудівельних компаній за якість доріг 22 87
Встановлення на об`єктах інфраструктури виробів гігієнічного захисту 8 88
Про запобігання шахрайству в будівельній сфері шляхом впровадження контролю за дотриманням законодавства України про рекламу житлового будівництва 5 88
Призначення двогрупного поїзду Львів - Бахмут/Покровськ 5 89
Проект Русалка. Добування води з повітря, новітніми способами. 2 86
ПДР. Рух по реверсивній смузі. 1 86
Проект Велес- енергія води. 1 86
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
ЩОДО ЗАХИСТУ ТРАДИЦІЙНИХ СІМЕЙНИХ ЦІННОСТЕЙ ТА ІНСТИТУТУ СІМ’Ї 25884 10 травня 0

Станом на 25 травня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Просимо вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ГРОЙСМАН ВОЛОДИМИР БОРИСОВИЧ

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України “Про звернення громадян” Кабінетом Міністрів розглянуто розміщену на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів (Єдиний веб-портал органів виконавчої влади) електронну петицію щодо вжиття заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей, яку підтримали понад 28 тисяч громадян.
Кабінет Міністрів реалізує державну сімейну політику відповідно до Конституції та законів України. Так, зокрема, згідно із статтею 51 Конституції України сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою, а шлюб в Україні ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Утримання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, також покладається на державу згідно із статтею 52 Конституції України. Для цього створюються необхідні умови з урахуванням їх інтересів, що відповідає Конвенції ООН про права дитини.
Крім того, 15 лютого 2011 р. прийнято Закон України “Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої)”. Проте Україна відповідно до пункту 1 статті 27 Конвенції залишила за собою право не дозволяти усиновлювати дитину двом особам однієї статі, які перебувають у зареєстрованому партнерстві. Відповідно до статей 211 та 212 Сімейного кодексу України усиновлювачем, опікуном, піклувальником дитини не можуть бути, зокрема, особи однієї статі.
Щодо плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 р. № 1393, слід зауважити, що цей документ розроблявся протягом тривалого часу за участю широкого кола інституцій громадянського суспільства, вітчизняних та іноземних експертів. Розширений склад робочої групи з розробки проекту плану дій, затверджений наказом Мін’юсту від 17 вересня 2015 р. № 264/7, включав 264 заінтересованих особи (представники громадськості, фахівці органів державної влади та експерти міжнародних організацій), які працювали у п’яти тематичних групах протягом двох місяців. Водночас Кабінет Міністрів готовий розглянути нові пропозиції громадськості щодо перегляду зазначеного плану заходів, для чого запрошує заінтересованих осіб та інституції громадянського суспільства подати пропозиції щодо внесення змін до зазначеного документа.
Слід відзначити, що відповідно до звіту про виконання плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, опублікованого на веб-сайті Мін’юсту (https://minjust.gov.ua/section_548), на розгляд Кабінету Міністрів не вносився законопроект про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар, оскільки виконання відповідного пункту плану дій вбачається неможливим. Це пов’язано з тим, що до Мін’юсту надійшла велика кількість звернень від обласних, міських, районних у містах рад, громадських і релігійних організацій, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, Всеукраїнської громадської організації “Любов проти гомосексуалізму”, громадської організації “Місія милосердя й справедливості”, громадської організації “Громадянський рух “Всі разом!”, громадської організації “Древо”, Всеукраїнської громадської організації “Об’єднання християн-військовослужбовців України” стосовно неприйнятності і зупинення виконання підпункту 6 пункту 105 плану дій.
Стосовно підтримки та захисту сімейних цінностей в освітній сфері слід зазначити, що зміст навчальних програм для учнів і студентів подається з урахуванням вікових особливостей дітей на основі усвідомлення моральних цінностей у поведінці та з метою формування у них компетенцій щодо вибору правильної поведінки і компетентних рішень. Питання підтримки та захисту традиційних сімейних цінностей, ролі матері та батька у вихованні здорової дитини висвітлено у навчальних програмах для 5 – 9 класів закладів загальної середньої освіти.
Кабінет Міністрів поділяє занепокоєння щодо необхідності надання більшої уваги державній сімейній політиці. З огляду на важливість сім’ї для розвитку будь-якого суспільства та з урахуванням значного резонансу щодо необхідності захисту традиційних сімейних цінностей, зміцнення інституту сім’ї в Україні центральним органам виконавчої влади доручено внести до Кабінету Міністрів узгоджені пропозиції стосовно інституційного забезпечення формування та реалізації державної політики з питань сім’ї.

Станом на 25 травня надано відповідь на 1 петицію Переглянути