Система працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте за адресою petition@kmu.gov.ua

Добре, сховайте це

Електронні петиції

Тема звернення Підписали Залишилось
Запровадження змін при вступі до медичних університетів випускників медичних коледжів обумовлено інтересами держави 1173 71
Спрощення програми ЗНО. 1029 62
Підвищити заробітну плату працівникам соціальної сфери 973 56
Про внесення змін до пункту 3 постанови КМУ 393-1992 року 933 58
Встановлення рівня посадових окладів для судово-медичних експертів відповідно до Закону України «Про судову експертизу» 843 42
Заборона будівництва ТОВ "Біляївський збагачувальний комбінат" 683 21
Заборона полювання 372 42
Захистити лося !!!! 366 49
Пациенты страдающие муковисцидозом нуждаются в лекарствах 359 63
Зменшення кількості голосів для підтримки петицій 137 41
Спрощення програми ЗНО. 1029 62
Пациенты страдающие муковисцидозом нуждаются в лекарствах 359 63
Будівництво мостового переходу через річку Черемош в селищі Кути Косівського району 109 84
Звільнити міністра Андрея Реву за невідповідність займаємий посаді 76 64
Не ставити на голосування закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників..." з причини недопрацьованості, та не відповідності конституці України 67 63
Видача атестатів без здачі ЗНО 64 71
Оплата праці вчителів 55 63
Розпустити міністерство соціальної політики, в зв'язку з тим що цей, створений Януковичем, орган висуває шкідливі для громадян ініціативи на кштальт регулювання відносин між компаніями та ФОП. 48 63
Скасувати перехід на літній час 37 62
Регулювання тарифних планів операторів мобільного зв’язку. 29 87
Відміна військового податку 25 84
Спрощення ЗНО 2019 року 17 84
Стоп притравочній станції 6 84
Взяти під контроль діяльність компанії мобільного зв'язку "Київстар". 4 90
Дозвіл на використання калькуляторів на ЗНО з химії та фізики 0 90
Перехід до п'ятирівневого прогресивного оподаткування (Податок на доходи фізичних осіб) 0 90
Переглянути усі петиції

Остання відповідь

Про позбавлення повноважень Міністерства екології та природних ресурсів України щодо видачі деяких дозвільних документів

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ГРОЙСМАН ВОЛОДИМИР БОРИСОВИЧ

Відповідно до статті 23-1 Закону України “Про звернення громадян” Кабінетом Міністрів розглянуто електронну петицію про позбавлення повноважень Мінприроди щодо видачі деяких дозвільних документів, посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері екології та розширення повноважень Держекоінспекції, яку на веб-сайті громадського об’єднання “Справжні дії” підтримали понад 25 тис. громадян.
Відповідно до частини шостої статті 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” дозволи, на підставі яких можуть здійснюватися викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, видаються суб’єктам господарювання, об’єкти яких належать до першої групи, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища (далі — Мінприроди), за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.
Довідково. У 2018 році Мінприроди видано 15 дозволів на викиди забруднюючих речовин в м. Запоріжжі. Пропозиції та зауваження з боку громадськості та Запорізької облдержадміністрації на адресу Міністерства не надходили.
Крім того повідомляємо, що на виконання пункту 1725 плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 р. № 1106, з урахуванням вимог Директиви 2010/75/ЄС Мінприроди розроблено проект концепції щодо впровадження інтегрованих дозволів з метою реалізації державної політики у сфері промислового забруднення.
Для досягнення цілей концепції пропонується:
зміна підходів до видачі документів дозвільного характеру, у тому числі через оптимізацію процедур видачі та об’єднання документів дозвільного характеру на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на спеціальне водокористування, на здійснення операцій у сфері управління відходами в один консолідований документ — інтегрований та уніфікований дозвіл;
удосконалення процедур доступу громадськості до інформації, інтегрованого дозволу та звітності підприємств, а також процедур участі громадськості у процесі прийняття рішень щодо видачі інтегрованих дозволів.
Крім того, детально буде вивчено питання удосконалення видачі дозволів, які надаються Мінприроди, в тому числі питання можливості надання дозволів місцевими державними адміністраціями.
Слід зазначити, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 р. № 616 схвалена Концепція реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері навколишнього природного середовища, якою передбачено утворення державного органу природоохоронного моніторингу та нагляду (контролю) з розширеними повноваженнями та ліквідацію Держекоінспекції.
Зокрема, на виконання положень зазначеної Концепції у Верховній Раді зареєстровано проект Закону України “Про Державну природоохоронну службу України”, яким визначаються повноваження такого органу та вносяться зміни до ряду законодавчих актів України.
Уряд вживає заходів для посилення ефективності державного нагляду (контролю) у сфері навколишнього природного середовища під час реалізації зазначеної Концепції.

Станом на 18 березня надано відповідь на 5 петицій Переглянути