Мінімалку вже сьогодні треба піднімати до 10 000 грн.,а прожитковий мінімум до 5000 грн.

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

З 1 січня 2017 року прем’єр міністр Гройссман трохи поліпшив життя людей, піднявши мінімалку до 3200 грн. на місяц, а який стоїть рев і хто більш за все реве, вказав би поіменно, та це неможливо, бо відхилять петицію. Ви і самі все бачите, хто більше всіх краде той більше всіх і волає, при цьому ця гнида,яка волає, ще штучно створює умови для погіршення життя простих громадян України. Коли долар стрибнув втричі, шоп діячі, теж думали, що в доларовому еквіваленті збережуть свої доходи, но ринок швидко остудив гарячі голови. Зараз слухаєш економістів і політичних діячів України про нинішній стан в економіці України і думаєщ скільки тобі непотребу заплатили, що ти несеш таку нісенітницю в ефірі про підвищення мінімалки.
Перш за все зараз весь світ працює на контрактій основі, а за контрактом завжди можна лише вказати вартість послуги. Зараз на цій основі працює багато підприємств і підприємців, тобто, якщо мені потрібна прибиральниця кожен день на півчаса, то за договором або за контрактом я не буду зобов’язаний кожен місяц прибиральниці платить мінімалку в розмірі 10 000 грн., а буду лише слачувати їй за щоденно надані мені послуги за прибирання кімнати відповідно до договору.
А та жіночка, яка працює в супермаркеті, наприклад в «АТБ» з ранку до вечора і здаючи кожен день касову виручку в розмірі більш ніж мільйон гривен,не буде отримувати крохи за виконану важку працю, які становлять 0,001 відсоток від щоденної виручки її каси . Такого геноциду і такої низької вартості робочої сили мабуть нема в жодній країні світу,тому втричі підняти вартість погодинної оплати праці працівнику для бізнесу і для підприємців не таке вже буде і обтяжуватиме.
Тому пропоную, вже сьогодні підняти мінімалку до 10 000 грн.на місяц, а прожитковий мінімум до 5000 грн. на місяц, тобто втричі збільшити погодинну оплату праці працівнику.

Автор: Кирилов Сергій Васильович

Станом на 27 лютого петицію підписали 129 осіб з 25000 необхідних.