Заборонити банкам достроково вимагати погашення кредиту з військовослужбовців. Передбачити відповідальність за порушення.

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Згідно Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", а саме п.15 ст.14: Військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються.
Є пропозиція доповнити наступним: "А також перечислені вище не мають права вимагати дострокового погашення кредиту. Незалежно від наявності чи відсутності прострочення по оплаті тіла кредиту.
Також пропоную передбачити відповідальність за порушення цієї норми шляхом позбавлення банків ліцензії.

Автор: Криницький Ігор Георгійович

Станом на 29 березня петицію підписали 11 осіб з 25000 необхідних.