Відміна передоплати за електроєнергію для населення, яке обьеднено в юр.особи (садові товариства)

ЕКОНОМІЧНА, ЦІНОВА, ІНВЕСТИЦІЙНА, ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА, РЕГІОНАЛЬНА ПОЛІТИКА ТА БУДІВНИЦТВО, ПІДПРИЄМНИЦТВО

На сьогодні садові товариства, які надають електроенергію виключно своїм учасникам для комунально-побутових потреб, забов`язані збирати авансові кошти на внесення передоплати постачальникам електричної енергії (за 1-1,5 місяці згідно отриманих графіків розрахунків).
Ці об`єми споживання по членам садових товариств важко визначати, бо вони не є основними місцями проживання громадян и постійно змінюються. Сприймаються як шахрайскі додаткові побори, та викликає обурення громадян, які чітко знають, що згідно Правил користування електричної енергії, населення повинно вносити кошти по факту споживання енергії, а не в якості передоплати, за ще не спожиті послуги.
Якщо взяти до уваги, що садові товариства неприбуткові організації та більшість їх членів пенсіонери с критично низьким рівнем доходів, то існування такої норми є дуже сумнівними та необгрунтованими.
Прийняття змін у жовтні 2015 р. діє виключно на користь монополістів постачання електричної енергії та порушує інші базові норми по оплаті послуг отриманих населенням.
Прошу розглянути повернення до норм Правил користування електричною енергією, які діяли до рішення № 2684 від 29.10.2015, п. 6.6 а саме:
"Підприємства житлово-комунального господарства та підприємства, які надають послуги щодо забезпечення комунально-побутових потреб населення, в межах наданих населенню послуг, установи та організації, які фінансуються з державного та/або місцевого бюджету, здійснюють повну оплату вартості обсягу спожитої електричної енергії один раз за фактичними показами засобів обліку електричної енергії на початку періоду, наступного за розрахунковим, відповідно до договору про постачання або купівлю-продаж електричної енергії."
Або зі змінами, які забезпечать проведення розрахунків з юридичними особами, які об`єднюють населення та надають йому електроенергію виключно для комунально-побутових потреб.

Автор: Сорочинський Володимир Вікторович

Станом на 29 березня петицію підписали 11 осіб з 25000 необхідних.