КМ України згідно Закону України " Про пенсійне забезпечення" мінімальна пенсія = мінімальній заробітній платі з 01.01.2017р. = 3200грн. Внесіть зміни і перерахуйте пенсію пенсіонерам.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Більше половини українських пенсіонерів отримують менше прожиткового мінімуму - 1500 гривень. Однак далеко не всім українцям на заслуженому відпочинку доводиться зводити кінці з кінцями. 19 тисяч пенсіонерів отримують більше 10 тисяч гривень, 2.2 тисяч осіб - понад 20 тисяч гривень. В основному це судді , банкіри у відставці.«Людей дратує ця нерівність. Коли основна маса отримує 1,5 тисячі, а суддя отримує 21 тисячу. А всі рівні перед законом!
Понад 7 мільйонів українців мають розрахунковий базовий розмір пенсії менше прожиткового мінімуму ??? при великому стажі роботи???
ООН встановила межу бідності.
Показники українців в 4 рази менше!!
У відповідності зі стандартами ООН в світі встановлена межа бідності на рівні 5 U$ в день.В Україні відповідно до законодавства прожитковий мінімум становить 1,8 U$ в день, тобто більше, ніж в 3 рази менше встановлених норм.
Зокрема, за міжнародними нормами бідність настає за межею, якщо людина має в своєму розпорядженні в місяць сумe менше 150 U$ (враховуючи не тільки харчування, а й витрати на комунальні платежі, проїзд і тд). В Україні офіційний прожитковий мінімум - 1176 грн. Відповідно до офіційного курсу НБУ це 55 U$ .
Заслужений лікар України Галина Анохіна прокоментувала ситуацію так: «Українці знаходяться в стані прихованого голодування. Ми будемо мати проблеми зі здоров'ям підростаючого покоління в найближчому часі ».
На думку експертів, 80% українців живуть за межею бідності, тобто мають грошове забезпечення менше норм, встановлених ООН та міжнародними стандартами. bankomet.com.uа
Зарплата Коболєва (Нафтогаз) не менше - 1 млн грн в міс.
Зарплата Прохоренко (Укргазвидобування) - 1 млн грн міс.
Зарплата його секретарки - 44 тис грн в міс.
Зарплата Члена НКРЕКУ - 150 тис грн міс.
Зарплата Смілянського (Укрпошта) - 750 тис грн міс.
Зарплата Гонтаревої (НБУ) - не менше 200 тис грн міс
яка буде пенсі ?

Автор: Неїлик Галина Михайлівна

Станом на 27 травня петицію підписали 134 особи з 25000 необхідних.