КМ України внеси зміни - припинити фінансування партій з Державного бюджету України

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило 398 159 460 гривень на фінансування статутної діяльності партій в 2017 р
Національне агентство з попередження корупції розподілив кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій в 2017 році. Про це йдеться в повідомленні на сайті НАПКА.
За словами голови Національного агентства Наталії Корчак, відповідним рішенням передбачається надання
Радикальної партії Олега Ляшка 38 млн 257,9 тис. Грн,
Самопомочі - 56 млн 394,56 тис. Грн,
Блоку Петра Порошенка - 112 млн 103,6 тис. Грн,
Опозиційному блоку - 48млн 467,7 тис. грн,
Всеукраїнському об'єднанню Батьківщина - 29 млн 182,2 тис. грн,
Народному фронту - 113 млн 753,5 тис. грн.
"На фінансування партій в поточному 2017 році з держбюджету виділено понад 398 млн грн. Згідно з чинним законодавством, кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, які отримали таке право, Національне агентство розподіляє на початку кожного року", - повідомила голова НАПКА .
Вона також зазначила, що державне фінансування статутної діяльності політичних партій, відповідно до внесених змін до закону про політичні партії в Україні, почалося з третього кварталу 2016 року. Таким чином, якщо в минулому році партії отримали кошти тільки за III і IV квартали, то в цьому році вони будуть фінансуватися щоквартально в передбаченому законодавцем обсязі.
Наталія Корчак також повідомила, що рішенням НАПКА передбачається виділення коштів у сумі 44 млн 239,94 тис. Грн Самопомочі, згідно дотримання політичною партією гендерної квоти на парламентських виборах 2014 року.
Голова Національного агентства уточнила, що політична партія має право відмовитися від державного фінансування своєї статутної діяльності шляхом подачі в Нацагентство відповідної заяви. До цього часу від однієї політичної партії, що отримала право на щорічне державне фінансування в поточному 2017 році, заяви не надходило.

Автор: Неїлик Галина Михайлівна

Станом на 27 травня петицію підписали 57 осіб з 25000 необхідних.