Українці не повинні платити "податок на газові труби"!

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

НКРЕКП змушує людей платити за право бути споживачем. "Для споживачів ввели "податок на газові труби". Чи споживаєш газ, поїхав у відпустку або довготермінове відрядження – за газову трубу маєш заплатити. Заощадив ти газ чи ні – заплати абонплату. Навіть субсидія на абонплату не передбачена. Це рішення слід негайно відмінити.
Три несправедливих аспекти впровадження абонплати.
По-перше, плата нараховується незалежно від того, чи була надана послуга.
По-друге, люди будуть переплачувати, оскільки оплату встановлено на максимальну потужність лічильника, а не на фактичне споживання газу.
По-третє, найбільше постраждають сім'ї, які використовують газ лише для приготування їжі або не мають лічильника, – це з урахуванням того, що прилади обліку їм повинні встановити постачальники послуг. Рішення НКРЕКП про абонплату для споживачів газу - несправедливе рішення, яке встановлює фіксований дохід на користь олігархів. Крім того, за висновком експертів, введення абонплати призведе до зростання рахунків за споживання газу для всіх.

Автор: Христян Сергій Миколайович

Станом на 27 травня петицію підписали 215 осіб з 25000 необхідних.