Накласти заборону на продаж диких тварин в Україні

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

В Украіні існує незаконний ринок диких тварин, яких вилучають з дикої природи задля незаконного збагачення шляхом продажу через інтернет. Тварини стали контрабандою та предметом злочину – жорстоке поводження, що повсядневно забирає життя лисиць, борсуків, єнотів.... та знищує природу України. Притравочні станції – це одне із місць злочину де нацьковують собак на живих тренажерах. Нацькування собаки на іншу тварину класифікується за ознакою «ЖОРСТОКЕ ПОВОДЖЕННЯ», але це не зупиняє незаконне вилучення і продаж диких тварин заради розваг.
Мені особисто довелося зіткутися з такою проблемою побачивши оголошення, в якому продавали дику неприручену лисичку для притравки собак. Для того щоб врятувати тварину від страждань, яких вона б зазнала в результаті притравлі, я її викупила та передала у реабілітаційний центр для диких тварин, ставши пожиттєвим опікуном постраждалої тварини.
Відповдно до своїх прав звертаюся до Кабінету Міністрів України - у вищий орган в системі органів виконавчої влади України з вимогою врегулювати питання незаконного та безконтрольного вилучення диких тварин із природи особами, що знищують диких тварин - національне надбання (живий ресурс).
Так як немає порядку набуття права власності на диких тварин і контролю за обігом живого майна та діяльністю власників тварин, з метою запобігання відлову та знищення дикої природи прошу:
• Заборонити продаж диких тварин на онлайн та офлайн ресурсах, друкованих періодичних виданнях, на базарах та у магазинах тощо.
• Перевести у розряд злочину незаконне видобування диких тварин, використання диких тварин для натравлювання (тренування) собак, продаж тварин без документів на право власності та ідентифікації.
• Створити відповідні підрозділи виконавчої влади та органи правопрядку для забезпечення нагляду і контролю за вилученням тварин, за їх продажем та використанням власниками і особами, що не мають права власності.
• Встановити норми та порядок щодо власності на живе майно для чіткого механізму роботи в напрямку збереження диких тварин та природи України.

Автор: Шелепінська Андріана Орестівна

Станом на 21 серпня петицію підписали 385 осіб з 25000 необхідних.