Надання рівних прав та можливостей вступникам до медичних та деяких інших вищих навчальних закладів

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Згідно Конституції України статті 40, статті 231 Закону України "Про звернення громадян" та статті 47 Закону «Про освіту».
Ми, учні одинадцятих класів, звертаємось до Вас з проханням ввести біологію до переліку обов’язкових предметів на вибір при здачі ЗНО, на рівні з математикою та історією України. Адже за статистикою та підрахунками щороку близько 20000 абітурієнтів вступають до медичних навчальних закладів (коледжів, інститутів), на хімічну промисловість, фармацію.
Проблема полягає в тому, що цим випусникам доводиться складати ЗНО з чотирьох предметів, зазвичай це українська мова, біологія, хімія (фізика) та математика або історія України. Останній предмет з перелічених не враховується в конкурсний бал при вступі на вказані вище спеціальності, а, отже, здача історії України або математики як обов’язкових предметів є позбавленою будь-якого сенсу. Це лише марна трата часу, сил, нервів та коштів. Оскільки біології нема серед обов’язкових предметів на вибір, то випускники залишаються обмежені у праві вибору навчального закладу і вступу на інші спеціальності.
Саме з цих причин, ми переконливо просимо підтримати дану петицію та внести біологію до переліку предметів обов’язкових на вибір при здачі ЗНО.

Автор: Томаш Олена Олександрівна

Станом на 19 листопада петицію підписали 77 осіб з 25000 необхідних.