ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ, РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН, ЗАПОБІГАННЯ ДИСКРИМІНАЦІЇ

Розпочати повноцінну роботу системи автоматичної відео- та фото- фіксації дорожньо-транспортних правопорушень з автоматичним надсиланням штрафів порушникам не пізніше 01.03.2018, а по змозі раніше.
Не чекати якихось грошей, допомоги від інших країн, а починати з тим що є, поступово розвиваючи і поширюючи цю систему на усі міста України.
Це покращить дотримання водіями елементарних правил дорожнього руху, які, як усі знають, "написані кров'ю" і зневага навіть дрібними правилами може призвести до трагічних наслідків. Як результат запуску цієї системи ми отримаємо зниження кількості ДТП, насамперед з перевищенням дозволеної швидкості, руху по зустрічній смузі та проїзду на заборонені сигнали світлофора, а такі ДТП дуже часто закінчуються трагічно. Дотримання встановленної швидкості будуть сприяти зниженню травматизму, навіть у разі ДТП, і нарешті знизить наші втрати у цій безглуздій "війні", що зараз є на наших дорогах, де українці вбивать українців. Сумно, але з кожним роком ці цифри зростають, загальні втрати населення більше, ніж під час бойових дій на сході, не буду повторювати цифри, вся статистика у вас є. Головна причина відчуття безкарності у водіїв, нехтування елементарними правилами дорожнього руху , бо "так їздять усі". І все це погіршується з кожним роком, якщо не переломити сітуацію є ризик скотитись до рівня бідних азійських стран, де діє одне правило, хто перший посигналив, той на головній.
Основна маса водіїв є розумними людьми і якщо так звані "заводіли" (яких значна меншість) які прокуковать інших на порушення (виїжджають за стоп-лінію, їдуть по зустрічним смугам, розгонюють швидкість потоку, тощо) будуть регулярно отримувати штрафи за це і зрештою також стануть їздити більш обачливо, то основа маса не буде мати поганих прикладів.
Також, я пропоную почати встановлювати автоматизовані системи фото-, відеофіксації на патрульні машини, які будуть контролювати рух, навіть коли поліцейські будуть зайняті іншими справами (наприклад, оформленням ДТП).
Також не треба зараз намагатися вирішити усі можливі проблеми, які можуть появитися у разі експлуатації цієї системи, наприклад як штрафувати так званих "євробляхерів", треба запускати систему як найшвидше, а такі проблеми вирішувати по ходу роботи, бо кожен день приносить нові смерті.
Чому я пропоную запустити з 1го марта, а не раніше, тому що люди повинні призвичаїтись, що тепер безкарність закінчилися. І перші два місяці, або навіть 1,5 (після різдвяних свят) система повинна працювати у такому режимі коли вона буде розсилати людям моменти фіксації порушення правил, але штраф нараховуватися ще не буде. Просто інформація, "за це з вас би стягнули ось таку сумму". Такий собі перехідний період, щоб люди призвичаїлись до нових умов.

І на останнє, якщо знову зайде розмова за відсутність грошей. Я не буду зараз розповідати про почуття, емоції рідних тих кто загинув на дорозі, я це добре розумію, щоб не подумали, що в мене немає душі, але прості цифри розрахунку існування громадянина України. Зараз середня зарплата десь приблизно 6600, якщо порахувати скільки з неї потрапляє до бюджету (ЄСВ, ПДВ, люди же витрачають ці гроші, а не їдять їх, податок на прибуток) то виходить більше 50 000 на рі, це напряму без врахування податків тих в кого ці люди покупають різні товари. За 2016 рік загинуло 3187 людей. (коли я написав цю цифру, у мене ледь сльози на очах не вийшли) Тож бюджет у 2017му недоотримає десь біля 150 млн грн. Звісно не всі люди з них робили, але і не всі отримували середню зарплатню. Гинуть здебільшого молоді люди 20-30 років, які могли ще щонайменше 30років робити для нашої країни. Тож тепер помножте цю цифру на 30. Це не враховуючи поранених, вартість лікування, роботи медиків, поліції та іншого. Тож кожен день зволікання дає ще досить великі збитки для держави. Подумайте і про це, але головне це припинити цю безглузду "війну" всіх проти всіх, бо скоро не буде з ким розбудовувати нашу країну.

Автор: Олександров Олександр Миколайович

Станом на 19 листопада петицію підписали 42 особи з 25000 необхідних.