ЗБЕРЕЖЕМО ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Протягом останнього десятиріччя профілактична медицина в Україні системно знищується...

На сьогодні, УКРАЇНЦІ ЖИВУТЬ НА 10 РОКІВ МЕНШЕ, НІЖ ЄВРОПЕЙЦІ:
- кожен десятий українець не доживає до 35 років, а кожен четвертий не доживає до 60 років;
- 67 українців помирає щогодини.

Що означає відсутність профілактичної медицини для держави?
Втрата контролю над санітарною та епідемічною ситуацією, та як наслідок загроза для біологічної безпеки населення, що є вагомою складовою Національної безпеки країни.
Невиправдане збільшення витрат на охорону здоров'я.

Що означає відсутність профілактичної медицини для громадян?
Збільшення ризику для індивідуального та популяційного здоров‘я, та як наслідок зменшення тривалості життя людини.
Збільшення витрат на лікування та відсутність можливості компенсувати шкоду, заподіяну здоров‘ю, внаслідок порушення санітарного законодавства.

Кількість інфекційних спалахів за останні 6 років виросла майже всемеро, а їх жертвами вже два роки поспіль стає близько трьох тисяч осіб, більша половина з яких це діти (див. фото).

Невже ми хочемо «в Європу на горщиках»?!

Невже ми хочемо винищити українців епідеміями країн третього світу?!

Невже нам не потрібна підвалина цивілізованості суспільства, розвитку трудового потенціалу, успішності економіки та запоруки здорової нації?!

Від імені небайдужих співвітчизників, звертаємось до Вас з надією бути почутими з приводу необхідності розбудови системи профілактичної медицини в нашій державі.

Цінуючи позитивні аспекти медичної реформи, пропонуємо законодавчо покласти на створювану Національну службу здоров’я України додаткову вагому функцію епідеміологічного нагляду, що полягає у систематичному та безперервному зборі, аналізі та розповсюджені медико-санітарних даних для оцінки та реагування в сфері громадського здоров‘я.

Представництво цієї Служби в кожному регіоні забезпечить належний епідеміологічний нагляд, а відтак ефективну та раціональну програму державних гарантій медичного обслуговування населення.

ЗДІЙСНЮЄМО РЕФОРМИ РАЗОМ!

УКРАЇНЦІ ВАРТІ ДОВГО ЖИТИ!!!

Автор: Протас Святослав Вікторович

Станом на 16 грудня петицію підписали 46 осіб з 25000 необхідних.