Про забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням.

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Статтею 23-1 Закону України “Про звернення громадян” громадяни можуть звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт органу, якому вона адресована, або веб-сайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.
В електронній петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти. На веб-сайті відповідного органу або громадського об’єднання, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.
До вас звертається редакційний колектив програми «Доброго ранку, країно», щоденного інформаційно-розважального шоу, що виходить на каналі «UA-перший».

Наша знімальна група нещодавно провела журналістське дослідження про стан системи шкільного харчування в Україні. Усі сюжети та експертні доповіді на цю тему впродовж останнього тижня були показані в ефірі. Висновки, до яких ми прийшли за результатами численних обговорень теми як з профільними фахівцями різних рівнів, так і з пересічними споживачами (а саме з батьками українських школярів), виявилися дуже невтішними. І саме вони наштовхнули нас на рішення про створення відповідної петиції на сайті Кабінету міністрів України. Ось її зміст:

«Важливої уваги потребує внесення змін до процесу харчування дітей в закладах освіти, який явно відстав від умов нинішнього часу.
Харчування дітей у навчальних закладах складається з: відпрацювання режиму і графіка харчування дітей; визначення постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини; приймання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості; складання меню-розкладу; виготовлення страв; проведення реалізації готових страв і буфетної продукції; надання дітям готових страв і буфетної продукції; ведення обліку дітей, які отримують безоплатне гаряче харчування, а також гаряче харчування за кошти батьків; контролю за харчуванням; інформування батьків про організацію харчування дітей у закладі.
На даний час від батьків з різних регіонів лунають нарікання на організацію харчування дітей в закладах освіти, особливо щодо якості та різноманітності самих продуктів.
Дослідивши питання оптимізації та покращення умов харчування в освітніх закладах на території України, з’ясувалося, що норми харчування суттєво не змінювалися ще з радянських часів.
З огляду на вказане, просимо провести засідання Кабінету міністрів України, присвячене вирішенню питання покращення та оптимізації шкільного харчування (в т.ч. збільшення норм та підвищення якості), збільшення субвенції місцевим бюджетам для фінансування шкільної/дошкільної освіти».

Однак незважаючи на багаторазові спроби зареєструвати цю петицію на сайті Кабінету міністрів в розділі «Електронні петиції», здійснити процедуру реєстрації нам з технічних причин не вдалося.

У зв’язку з цим просимо реформувати систему шкільного харчування в Україні та вжити заходів для забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням.

З повагою,
ведучий програми
«Доброго ранку, Країно»​Волошин В.М.

Автор: Волошин Володимир Миколайович

Станом на 16 грудня петицію підписали 47 осіб з 25000 необхідних.