Покращення для Приватних підприємців, проблема так званих сплячих-підприємців

ФІНАНСОВА, ПОДАТКОВА, МИТНА ПОЛІТИКА

Прошу Вас звернути увагу на те що в Африканській країні - Кенії майже усі здійснюють розрахунок по мобільному телефону, якби у нас в Україні дрібні приватні підприємці
могли б так розраховуватися і було б можливість цього звітування в фіскальну службу, то це далоб з могу вивести з тіні гроші ( оскільки, наприклад ПП на єдиному податку без сплати пдв можуть вказувати в книзі обліку доходів занижений прибуток, тим самим уникаючи оподаткування), а також зменшило б безробітття і обурення українського народу, та збільшило б надходження до держбюджету.

Знаючи що:

З 1 січня 2017 року абсолютно всі фізичні особи-підприємці (ФОП) повинні щомісяця сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ):

- Платники єдиного податку I групи: 11% від мінімальної зарплати;

- Платники єдиного податку II, III групи: 22% від мінімальної зарплати.

Нагадаю, що розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2017 становить 3200 грн.

Платити ЄСВ тепер повинні навіть ті ФОП, які тимчасово не ведуть діяльність. Виняток зроблено лише для єдинників-пенсіонерів за віком та інвалідів, які отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Через це нововведення «сплячі» українські ФОП почали масово закриватися.

Тому другим важливим фактором є те що ФОП повинні сплачувати податки від своїх прибутків (надходжень), а якщо їх немає то й відпадає
необхідність в обовязковій сплаті ЄСВ, що може бути виконано завдякі подібній реформі як в країні Кенія!!!

Автор: Черкавський Віталій Юрійович

Станом на 26 вересня петицію підписали 24 особи з 25000 необхідних.