Забезпечити можливість людям з інвалідністю купівлі проїзних квитків на офіційному сайті ПАТ «Укрзалізниця» booking.uz.gov.ua

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

В Україні кількість людей з інвалідністю складає близько 2,6 млн осіб і становить 6% населення. Це такі ж звичайні люди, як і інші, і вони мають багато досить простих здавалося бна перший погляд потреб, серед яких досить важливе місце займають транспортні. Рано чи пізно але в кожної людина з’являється потреба відвідати родичів чи близьких, які живуть на сусідній вулиці, в сусідньому місті, або ж в місті чи селі в іншій області. Або ж виникає потреба поїхати на навчання, взяти участь в конференції чи поїхати на роботу – так люди з інвалідністю теж працюють!
Та ці здавалося б досить прості і звичні потреби не можуть повною мірою реалізувати саме лди з інвалідністю. Не можна просто так сидячи вдома придбати квиток включаючи передбачену законом пільгу, роздрукувати його і показати всі необхідні документи на вході у вагон – як це роблять приміром студенти. Замість цього щоб викупити залізничний квиток на офіційному сайті booking.uz.gov.ua, людина з інвалідністю (приміром на візку, з вадами зору, з проблемами опорно-рухового апарату ) має їхати до найближчого залізничного вокзалу – інколи це може складати 20, 40 , 60 і більше кілометрів, підійматись сходинками, потім ще одними і потім стільки ж часу та зусиль щоб потрапити додому. В підсумку години втраченого часу та сотні гривень на дорогу.
Сотні тисяч людей з інвалідністю щодня стикаються з проблемою, яку можна було б вирішити за пару «кліків» мишкою, не виходячи з дому, як, наприклад, це роблять студенти, вказавши номер свого студентського квитка.

Відповідно до закріплених за державою обов’язків, записаних в Конституції України, а також Законах , Просимо Голову Уряду, Міністрів Кабінету Міністрів, керівника ПАТ «Укрзалізниця» та інших кого це може стосуватись припинити дискримінувати людей з інвалідністю та забезпечити їм можливість купівлі проїзних квитків на офіційному сайті ПАТ «Укрзалізниця» booking.uz.gov.ua, подібно до того як це можуть робити наприклад студенти.

Автор: Степанець Юрій Валентинович

Станом на 26 вересня петицію підписали 429 осіб з 25000 необхідних.