Проти переведення годинника

ІНШІ

Переводити годинники у цілях економії вирішили в Англії та інших країнах Європи понад сто років тому. Тоді вибір можливостей економії електроенергії був вкрай обмеженим, не було такого розмаїття, як тепер. З метою заощадження енергоресурсів, краще було б, наприклад, початок робочого дня в різних компаніях дещо розвести в часі. Адже всі приїжджають на роботу о 9 годині, вмикають освітлення, комп'ютери тощо. Це – пікові навантаження, а всі неприємності в мережах відбуваються саме під час них.
Головний критерій у цій ситуації – зручність для людей. Будь-які інші міркування другорядні. А оскільки немає істотних економічних аргументів на користь постійного переходу з літнього чи зимовий час і навпаки, то краще закріпити постійний час, оскільки цикли і часові виміри не можуть бути штучно змінені.
З даною думкою погоджуються і лікарі, які запевняють в негативності впливу зміни режиму на психо-емоційний стан організму. Довгі темні вечори загрожують загостренням стресів, виникнення почуття нудьги і пригніченого настрою у самотніх людей. Дослідження імунологів показали, що короткий світловий день негативно впливає на вироблення організмом важливих гормонів (у т. ч. серотоніну), що може призвести до розвитку депресії. За статистикою, в перші дні після переведення годинників збільшується кількість нещасних випадків і викликів "Швидкої допомоги".
Більшість медиків сходяться на думці, що для біологічного ритму більш небезпечний перехід на літній час в березні, коли організм більшості працюючих людей змушений перебудовуватися на ранній підйом до світанку.

Автор: Кириченко Олена Володимирівна

Станом на 18 липня петицію підписали 94 особи з 25000 необхідних.