ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Слідом за рішенням про розірвання програми економічного співробітництва з РФ український уряд може піти на відмову від участі в СНД і скасування «Великого договору». Експерти вважають, що наслідками цих дій може стати те, що Україна позбудеться товарного обороту з Росією на суму понад 10 млрд доларів в рік, а також втратить зону вільної торгівлі з СНД, тобто розриваючи торгово-економічні зв'язки з Москвою, Київ завдає непоправної шкоди українській економіці.
Також Україна ще входить до «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Одним із пріоритетів цієї програми є :
- Сприяння мобільності та міграції

Кожного місяця близько 5 мільярдів гривен сплачують податку до польського бюджету кожний мільйон українських заробітчан, тому саме за рік ця сума вже становить близько 60 мільярдів гривен, а це вже більше двох мільярдів доларів USA. За розрахунками польських економістів кількість українських заробітчан в цьому році значно перевищить відмітку в 5 мільйонів, тобто щонайменше українські заробітчани поповнять бюджет Польщі більш ніж 10 мільярдів доларів USA.

Тобто щоб Україна суттєво не відчула економічних наслідків за рішенням про розірвання програми економічного співробітництва з РФ, треба ще припинити дію «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» в частині -Сприяння мобільності та міграції

Тому пропоную КМУ внести Постановою зміни до наведеної програми. тобто про припинення дії цієї програми в частині -Сприяння мобільності та міграції

Автор: Кирилов Сергій Васильович

Станом на 26 вересня петицію підписали 3 особи з 25000 необхідних.