Скасувати переходи на літній та зимовий час. Ввести в Україні єдиний часовий пояс UTC+2:30, який однаково задовільнить як схід України, так і захід України

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Скасувати переходи на літній та зимовий час. Ввести в Україні єдиний часовий пояс UTC+2:30 без додавання однієї години цілорічно, який однаково задовільнить як схід України (який бажає жити цілорічно за літнім UTC+3 часом) так і захід України (який бажає жити цілорічно за зимовим UTC+2 часом). Для географічного центру України міста Кропивницький, наднепрянської України, північних та південних областей України цей час буде комфортним. Цей час буде природним для регіонів від Вінниці до крайнього сходу України, тоді як літній час природний лише від для регіонів від Запоріжжя до крайнього сходу України. Середній астрономічний полудень у Кропивницькому буде в 12:19, за зимовим зараз о 11:49, а на сході України за зимовим й того раніше ніж 11:30. Серединний мерідіан часового поясу +2:30) проходить поблизу Харкова, через Балаклею, Бєрдянськ, де середній полудень за зимовим часом о 11:30, за літнім о 12:30. Серединний мерідіан зимового часу (+2:00) проходить по східній частині Житомирської, Вінницької області, де середній полудень о 12:00 за зимовим часом. За часовим UTC+2:30 середній полудень в Україні буде наступати в межах 11:45-13:00 в залежності від регіону, такі астрономічні полудні має Індія (11:35-12:55), яка живе за +5:30. Зацим часовим поясом не буде регіонів, де середній полудень настає раніше ніж о 11:30, що дає дискомфорт у вечірні часи (зараз за зимовим часом середній полудень в Україні в 11:15 (Луганська область) та 12:30 (Ужгород). 1) Цей часовий пояс повністю задовільнить схід та захід України, найбільш комфортним UTC+2:30 буде також і для наднепрянської України (Чернігів, Полтава,Черкаси та південних областей), 2) На заході Україні світати не буде занадто пізно, як за літнім часом 3) На сході України темнішати не буде занадто рано, як зараз за зимовим 4) залишати літній або зимовий час у якості цілорічного це груба помилка: ще більш розколює українське суспільство. Слід згадати 2011 рік, коли ВР скасувала зимовий час, проти була Західна Україна, а навесні 2012 була спроба скасувати літній час, як проти виступила Східна Україна. 5) Центральна Україна коливається між літнім та зимовим часом, у центрі за зимовий та літиій час 50/50. Дрібні часові пояси мають розвинені країни такі як Австралія (+8:45, 9:30, 10:30, ще є й +8,+10), Сінгапур (+7:30), Нова Зеландія (+12 та +12:45), Французька Полінезія (-9:30), у Канаді такоє є дрібний пояс (-3:30). Інші країни: М'янма (+6:30) , Індія та Шрі-ланка(+5:30), Афганістан +4:30, Іран (+3:30).

Автор: Краснощоков Роман Андрійович

Станом на 19 листопада петицію підписали 156 осіб з 25000 необхідних.