Щодо включення до списку наркотичних речовин - мітрагініна.

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Хочу звернутися щодо вільноі торгівлі на сайтах Украіни "етнічного чаю" - Кратом, до складу якого входить мітрагінін (9-метокси-корінантеідин), який внесений до списку наркотичних речовин в Росіі, Таіланді та ін.
"Використовується наркозалежними від полегшення перебігу абстинентного синдрому при відміні в першу чергу опіоідів, а також алкоголю, та психостимуляторів. Проте, досить часто таке "самолікування" звичайно призводить до полінаркоманіі. Тобто, людина потрапляє у залежність не тільки від наркотиків, які вже споживає, а й у залежність від КРАТОМУ.
У 2013 році Управління ООН з наркотиків і злочинності занесло КРАТОМ у один список з кхатом (Catha edulis), Salvia divinorum, синтетичний кетамін, мефедрон у окремий список під назвою "нові психоактивні речовини". У Таіланді віднесений у одну групу з МАРИХУАНОЮ. Лише у 2011 році в Таіланді арештували за споживання кратому близько 13000 осіб.
У США зафіксовано 15 смертей від КРАТОМУ за період 2014-2016." - http://uk.m.wikipedia.org/wiki/mitragyna_speciosa
На сайтах продажу КРАТОМА (www.guarana.in.ua/about/) вказано, що всі запропоновані товари продаються виключно в ботанічних цілях та й для колекціонування. Не є лікарськими засобами, засобами для розваг, вживання будь-яким іншим способом. Тому, не належать до обов'язковому ліцензуванні та сертифікаціі. За інше використання товарів адміністрація сайту відповідальності не несе.
З метою збереження здоров'я та життя людей, Прошу внести - КРАТОМ, та його составні до списку наркотичних засобів, психотропних речовин, іх аналогів і прекурсорів, що підлягають спеціальному контролю відповідно до законодавства Украіни. Включити до Державного Реєстру та до Державноі Фармакопеі Украіни.
Наша нація повинна бути здоровою та міцною! Слава Украіні!

Автор: Атаєва Лариса Олександрівна

Станом на 26 квітня петицію підписали 6 осіб з 25000 необхідних.