Відремонтувати трасу Н-07 Київ-Суми

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Шановні урядовці!

Настійно просимо Вас звернути увагу на жахливий стан автодороги Н-07 Київ-Суми.

Постановою КМУ від 16 вересня 2015 р. № 712 вона включена до переліку автомобільних доріг загального користування державного значення, проте її стан не кращий, ніж у фронтових доріг, яка зазнавали обстрілів від російсько-терористичних військ на Донбасі. Вона не знала капітального ремонту більше 30 (тридцяти) років.

Особливо зазначене стосується 83-87 км цієї дороги, на ділянці Нова Басань-Старий Биків. Там місцями суцільні вибоїни – об’їжджаючи їх, автомобілі змушені виїжджати на смугу зустрічного руху чи узбіччя (де внаслідок цього вже накатали своєрідну «альтернативну» дорогу). На цій ділянці подекуди трапляються такі ями, що їх скоро буде видно на супутниковій карті Google Maps!

Два роки тому, в 2016 році ми вже зверталися до Урядового контактного центру з цього ж приводу, але отримали тільки тупу відписку від «Укравтодору» (лист 4304/2/7-2-9-УКЦ-3/895 від 12.09.2016 р.). Відтоді стан дороги тільки погіршувався, а ремонт зробили лише на окремих, дуже незначних ділянках (та й то неякісний – асфальт місцями посходив разом із снігом).

Вибачте, але це – нонсенс у сучасній європейській державі. Люди вже доведені до того, що готові перекривати трасу, як це було в інших областях України.

Будь ласка, відремонтуйте цю багатостраждальну дорогу! Не совково-корупційним «ямковим ремонтом», якого немає більше ніде, окрім екс-СРСР, а капітальним ремонтом, як це роблять в усьому цивілізованому світі!

Просимо всіх небайдужих громадян, які прагнуть, щоб наша держава мала справді якісні європейські дороги, підтримати цю петицію.

З повагою,
Олександр Зубченко
підприємець, волонтер АТО, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС

Автор: Зубченко Олександр Михайлович

Станом на 17 серпня петицію підписали 26 осіб з 25000 необхідних.