Анулювання результатів частини "Розуміння мови на слух" ЗНО 2018 року

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Обов'язковою частиною ЗНО з іноземних було аудіювання, що цього року проводилося вперше. На жаль, рівень проведення даної процедури був незадовільний ледь не на всіх пунктах проведення ЗНО 2018. Через погану якість аудіотехніки, неможливо оцінити знання абітурієнтів об'єктивно. Різна якість звучання робить умови складання іспиту нерівними навіть для учнів, що сидять за першою чи останньою партами, що суперечить основній міссії ЗНО, яке прийшло на зміну суб'єктивним радянським іспитам. Окрім того, на записі, що є в мережі Інтернет (так як тільки там можна хоча б розібрати слова) чітко чутно, що звучить американська англійська, коли всі школи вчать учнів британської.
Коли хтось намагався подати апеляцію про порушення процедури проведення, то він безумовно отримував відмову, мовляв "приводом для апеляції може бути тільки несправність диску, а аудіофайл прозвучав від початку до кінця".
Основним завданням цієї петиції є вимога анулювання результатів частини "Розуміння мови на слух" через нерівність умов, некомпетентність дикторів, незадовільну якість аудіотехніки.

Автор: Масловський Олександр Віталійович

Станом на 24 жовтня петицію підписали 2108 осіб з 25000 необхідних.