зниження порогового балу ЗНО 2018 з англійської мови до 12 балів

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

1 червня 2018 року відбулося ЗНО з англійскої мови за новими правилами. Вважаємо що права дітей були суттево порушені наступними діями відповідальних осіб.
По-перше у номері завдання 59 вказано про необхідність написання твору обсягом не меньше 100 слів. Формулювання такої вимоги протиречить програмі ЗНО з цього предмету оскількі не визначена необхідність написання твіру обсягом понад 150 слів для тих дітей, що здають англійску мову на рівні В2 і як наслідок ввело в оману дітей, що знаходилися у стані стресу та створило умови для настання негативних наслідків у вигляді написання роботи меньшого обсягу та її подальшого неврахування при визначенні балів. А це 14 балів із можливих 72!
По-друге, при виконанні такої частини завдання як "аудіювання" діти знаходилися в нерівних умовах у вигляді різного розташування парт до динаміків . що призвело до неможливості вірного розуміння речі. нарікання визиває і якість вимовляння дикторами, які мали на погляд дітей логопедичні дефекти і що унеможливлювало розібрати значну частину їх висловлювання.
По-трете, вимога підтверждувати неповнолітних дітей , які не мають навіть повної цівільної дієздатності якість запису аудіофайлів взагалі незаконна, оскількі вони ще не мають таких прав по закону і не мають відповідних фахових знань з цього напрямку.
з огляду до наведенного вимагаємо максимально знизити пороговий бал ЗНО 2018 з англійської мови до рівня 12 балів.

Автор: Щучкін Володимир Михайлович

Станом на 17 серпня петицію підписали 4522 особи з 25000 необхідних.