Про створення додаткових залізничних маршрутів

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Літо - гаряча пора відпусток, практично кожна українська родина обирає шлях та місце для відпочинку та оздоровлення. Наразі, основною проблемою для туристів є недостатня кількість залізничних маршрутів. Туристам з Волині проблемно подорожувати на курорти Херсонщини. Щоб дістатися до причорноморських місць оздоровлення та відпочинку волинянам доводиться купувати білети на поїзд Ковель-Новоолексіївка або ж Львів-Херсон. Потяги Ковель-Новоолексіївка (Новоолексіївка-Ковель) курсують через день, придбати квитки за цим популярним маршрутом досить проблемно. Ускладнює подорож вищевказаним потягом і те, що волинянам з Новоолексіївки досить проблемно. Дістатися до таких населених пунктів як Херсон, Скадовськ, Лазурне, Причорноморське, Залізний Порт теж не просто - шлях досить неблизький, та прямий транспорт до Херсона - лише автомобільний, або ж потягом до Новоолексіївки. Часто, через відсутність квитків, доводиться добиратися до Херсона з пересадками через Львів або Київ. Ситуацію покращила б наявність прямого потяга Ковель-Херсон (або Луцьк-Херсон). До слова, маршрут Луцьк-Хмельницький-Херсон був експериментальним влітку 2016 року. Поїзд гарно себе зарекомендував, білети розкуповувалися блискавично. Однак у 2017 та 2018 році цей маршрут не відновили.
Для сприяння та розвитку вітчизняного туризму, поліпшення транспортної інфраструктури та залізничного сполучення між містами України, пропонуємо ПАТ "Укрзалізниця" на літній період уже з 2019 року створити нові залізничні маршрути сполученням Ковель-Луцьк-Херсон та Херсон-Луцьк-Ковель.

Автор: Урбан Тетяна Валеріївна

Станом на 19 грудня петицію підписали 32 особи з 25000 необхідних.