Внести зміни у Інструкцію МВС № 622 від 21.08.1998 (порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї...)

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ, РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН, ЗАПОБІГАННЯ ДИСКРИМІНАЦІЇ

Після роспаду СРСР громадянам України було дозволено придбавати зброю з нарізними стволами (до того не можна було,а відповідно і нормативної бази не було). Але питання переспорядження нарізних набоїв до відповідної зброї досі врегульовано не було, хоча переспорядження ("Релоад", не плутати з поняттям "Виготовлення") нарізних боєприпасів є сталою практикою у всіх розвинутих країнах (Америка, усі країни Європейського союзу і не тільки) і, навіть, у такій недорозвинутій країні як Росія.
У зв'язку із суспільною потребою, оскільки любительський стрілковий спорт швидко розвивається, а готові набої які продаються у зброярських магазинах вже не задовольняють належним чином вимоги стрілків (своєю нестабільністю і дороговизною), що є гальмом до розвитку стрілкового спорту (особливо високоточного) і мисливства.
Хотілося б зазначити, що розвиток високоточного спорту без відповідних набоїв (які можна отримати за доступну ціну лише експериментальним шляхом, підбираючи під відповідну зброю) неможливий. Гальмування ж розвитку високоточної стрільби на теперішній час є злочином проти державності України, оскільки Україна знаходиться у стані гібридної війни з Росією. Така війна характеризується активною роллю снайперів, тобто високоточних стрільців. Розвиток високоточного спорту ж надасть потік високопрофесійних снайперів у лави збройних сил і внутрішніх військ України, зміцнюючи її суверінітет.
Також зазначу, що на сьогоднішній день у майже усіх великих мисливських магазинах, маючи дозвіл на нарізну зброю, можна придбати порох, кулі, капсюлі (увесь товар ліцензований на території України) і обладнання для переспорядження нарізних набоїв. Отже виникає правова колізія, коли можна офіційно придбати обладнання і усі комплектуючі для переспорядження нарізних набоїв, а виконувати саме переспорядження не дозволено і може бути підставою для притягнення до юридичної відповідальності у зв'язку з неоднозначністю трактування Законодавства України.

Пропоную виключити слова "мисливської", "гладкоствольної", замінивши на слово "відповідної" а також додати у дужках "кулі до нарізних набоїв" і викласти п 12.24 вказаної інструкції у такій редакції:

12.24. Громадянам, які мають у власності зброю, дозволяється придбання, зберігання та перевезення затворів (затворів із затворними рамами) до зброї відповідної моделі (за наявності дозволу на право зберігання та носіння такої зброї); придбання комплектуючих для набоїв до відповідної зброї (гільзи, порох, капсюлі, дріб, кулі до нарізних набоїв, тощо) без отримання додаткового дозволу органів поліції на їх придбання, а також спорядження патронів до відповідної зброї для особистого використання.

Автор: Кислий Олександр Валерійович

Станом на 19 листопада петицію підписали 53 особи з 25000 необхідних.