Скасувати переходи на літній та зимовий час. Ввести в Україні єдиний часовий пояс UTC+2:30 без додавання однієї години цілорічно, який однаково задовільнить як схід України, так і захід України

АГРАРНА ПОЛІТИКА І ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Скасувати переходи на літній та зимовий час. Ввести в Україні єдиний часовий пояс UTC+2:30 без додавання однієї години цілорічно, який однаково задовільнить як схід України (який бажає жити цілорічно за літнім UTC+3 часом) так і захід України (який бажає жити цілорічно за зимовим UTC+2 часом). Для географічного центру України міста Кропивницький, надніпрянської України, північних та південних областей України цей час буде комфортним. Цей час буде природним для регіонів від Вінниці до крайнього сходу України, тоді як літній час природний лише від для регіонів від Запоріжжя до крайнього сходу України. Середній астрономічний полудень у Кропивницькому при +2:30 буде о 12:19, за зимовим зараз о 11:49, а на сході України за зимовим й того раніше о 11:15-11:30. Серединний меридіан часового поясу +2:30) проходить поблизу Харкова, через Балаклею, Бердянськ, де середній полудень за зимовим часом о 11:30, за літнім о 12:30. Серединний меридіан зимового часу (+2:00) проходить по східній частині Житомирської, Вінницької області, де середній полудень о 12:00 за зимовим часом. За часовим UTC+2:30 середній полудень в Україні буде наступати в межах 11:45-13:00 в залежності від регіону, такі астрономічні полудні має Індія (11:35-12:55), яка живе за +5:30. За цим часовим поясом не буде регіонів, де середній полудень настає раніше 11:45, що дає ранню темряву у вечірні часи (зараз за зимовим часом середній полудень в Україні в 11:15 (Луганська область) та 12:30 (Ужгород).
ЗАЛИШАТИ ЦІЛОРІЧНО ЗИМОВИЙ АБО ЛІТНІЙ ЧАС ЦЕ ГРУБА ПОМИЛКА: ще більш розколює українське суспільство. Слід згадати 2011 рік, коли ВР скасувала зимовий час, проти була Західна Україна, а навесні 2012 була спроба скасувати літній час, як проти виступила Східна Україна. 1) Цей часовий пояс повністю задовільнить схід та захід України, найбільш комфортним UTC+2:30 буде також і для надніпрянської України (Чернігів, Полтава, Черкаси та південних областей), 2) На заході Україні світати не буде занадто пізно, як за літнім часом 3) На сході України темнішати не буде занадто рано, як зараз за зимовий.
Дрібні годинні пояси мають розвинені країни такі як Австралія (+8:45, 9:30, 10:30, ще є й +8,+10), Нова Зеландія (+12 та +12:45), Французька Полінезія (-9:30), у Канаді також є дрібний пояс (-3:30). Інші країни: М'янма (+6:30) , Індія та Шрі-Ланка(+5:30), Афганістан +4:30, Іран (+3:30).

Середній полудень по містам, якщо ввести +2:30 часовий пояс:
Крайній схід України 11:45, замість 11:15 за зимовим/12:15 за літнім
Мукачеве 12:58, замість 12:28/13:28,
Ужгород 13:00, замість 12:30/13:30

Автор: Краснощоков Роман Андрійович

Станом на 26 вересня петицію підписали 93 особи з 25000 необхідних.