Про заборону інформаційного та культурного продукту з держави-агресора

ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА, ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

У зв’язку з тим, що, Російська Федерація вже тривалий час чинить злочин агресії проти України та здійснює незаконну, свавільну окупацію частини її території вважаємо за необхідне остаточно перервати всі відносини України з державою агресором. Зокрема, врегулювати всю інформаційну сферу та діяльність російських громадян
(діячів культури та ін.сфер) на території України, оскільки саме ця сфера має великий вплив на свідомість та розвиток людей.

Відповідно, пропонуємо посприяти та в межах своїх повноважень вчинити наступні дії:

1. Відповідно до пп.20 п.1 ст.4 ЗУ «Про санкції» вважаємо доцільним та необхідним застосування санкції, а саме припинення будь-яких культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх контактів, розважальних програм з державою-агресором, юридичними особами та діячами культурної сфери та ін. сфер діяльності, зокрема громадянами держави-агресора. Зокрема:
1) Заборона в українському інформаційному просторі всього аудіовізуального продукту держави–агресора , копродукцію з РФ у будь-яких медіа, інформаційних сферах ( телебаченні, радіо, кінопрокаті та масових подіях та ін.) на період допоки не будуть звільнені всі окуповані українські території та не припиниться агресія, весь програмний, музичний і кінопродукт російського виробництва чи російського походження, спільного з Росією виробництва, з участю російських акторів чи виконавців (діячів культури, громадян РФ, та діячів ін.сфер ):

2) Використання в рекламі чи аудіо-відео заставках російської музики чи будь-якого аудіо-відео продукту.
3) Участь в програмах ,чи присутність, російських діячів культури та ін., також заборона гастролей чи будь-якої ін. професійної діяльності на території України.
4) Заборона у масових подіях участі російських виконавців, акторів чи персонажів російського продукту (наприклад персонажів з мультфільмів рос.виробництва).

2. Заборонити на території України у всіх громадських місцях відтворення аудіотворів у виконанні громадян і резидентів держави-агресора (громадський транспорт, заклади культури та відпочинку, готельний та ресторанний бізнес та ін.).
3. Заборонити публічну трансляцію творів артистів(громадян України), які здійснюють свою гастрольну діяльність на території Російської Федерації. Зокрема, заборонити відтворення їх аудіовізуальних творів на радіо, телебаченні, в розважальних закладах, громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), в закладах освіти, кінотеатрах тощо.

Просимо підтримати нашу ініціативу та посприяти в захисті українців в інформаційному просторі.

Автор: Смолій Андрій Валерійович

Станом на 19 листопада петицію підписали 708 осіб з 25000 необхідних.