Звільнення з посади

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Шановний Володимире Борисовичу!
З 2016 року в Україні немає Міністра охорони здоров'я. Натомість, з метою уникнення політичної відповідальності за розвал системи охорони здоров'я, 27 липня 2016 року Кабінет Міністрів призначив Уляну Супрун тимчасово виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я. Цю посаду займає людина, яка народилася і прожила все своє життя за межами України, не є громадянкою України, і яка не має ані відповідної цій посаді освіти, ані найменшого уявлення про систему охорони здоров'я країни
Зважаючи на реформи, які проводить Уляна Супрун - вважаю їх геноцидом проти нашого народу. Для її втілення в життя потрібне велике вкладання коштів самих людей, зарплата яких є за межею бідності, у більшої частини. А пенсіонери взагалі вимушені просто вмирати без ліків та лікування у відповідних лікувальних закладах, якщо крім їх пенсії у них немає інших доходів
Уляна Супрун є людиною, яка навмисно проводить цю "вбивчу реформу" в життя нашої країни. Якщо вона і далі буде залишатись на посаді виконуючого обов'язки Міністра охорони здоров'я, то народ України буде вимушений або вимирати, або ж прийти під стіни Верховної Ради, аби захистити своє право на життя у власній країні. Людина, яка не має жодного відношення до медицини, не має жодної медичної освіти, на має права займати цю посаду. Прошу зняти Уляну Супрун з посади, яку вона займає.
Під керівництвом Уляни Супрун здійснюється цілеспрямоване знищення українських громадян, порушуються ст. 49 та 184 Конституції України, а впровадження так званої медичної реформи веде до повної руйнації галузі.
Наслідком її управління стало: сплеск епідемій, про які вже давно забули в Україні (10 тис. випадків кору У. Супрун назвала ситуативними), відтік кваліфікованих кадрів з країни (близько 70 тис. медиків виїхали за два останні роки за кордон), смертність вдвічі перевищила народжуваність, вакцинацію провалено, бо елементарно не було вакцин, зірвано всі програми по забезпеченню населення ліками. Вакцинацію провалено, бо елементарно не було вакцин, зірвано всі програми по забезпеченню населення ліками.
Безперспективність діяльності виконуючої обов’язки Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляни Надії викликає обурення суспільства та є несумісним із покладеними на Міністерство охорони здоров’я України завдань. Підставами такого рішення є ряд причин, які безпосередньо стосуються незадовільної діяльності Міністерства охорони здоров’я України:
- Вимирання українців прискорилося: якщо у 2016 році кількість померлих була на 175 тис. більше ніж народжених, то вже у 2017 році — ця цифра збільшилася до 198 тис.
- Близько 70 тис. медиків виїхали за два останні роки за кордон — ще 50 тис., у випадку продовження політики МОЗ в сфері охорони здоров’я, виїдуть протягом найближчих кількох років.
Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я було ухвалено рішення про визнання роботи уряду в частині охорони здоров’я незадовільною.
Також визначена робота Міністерства охорони здоров’я України щодо організації належного функціонування НДСЛ «ОХМАТДИТ» та забезпечення цього закладу лікарськими засобами незадовільною.
За результатами проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров’я України для лікування громадян України за кордоном (за період 2016-2017 роки), комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я визнав незадовільною роботу Міністерства охорони здоров'я у частині лікування українців за кордоном.
- Колективний імунітет нації знищено: рівень вакцинації населення впав нижче показників 90-х років.
- Міжнародні закупівлі ліків зірвано: громадяни змушені були за два останні роки витратити з власних заощаджень 6,7 млрд грн на ліки, кошти на які були виділені державою для медичного забезпечення лікарень.
- Головні напрямки — лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань, що разом спричиняють 80% усіх смертей населення України — профінансовано лише на 27% та 30% відповідно.
- Зірвано вчасне впровадження автономізації медичних закладів та принципу “гроші йдуть за пацієнтом”.
- Відповідно до затверджених видатків держбюджету на оплату праці медичних працівників, українські медики отримують найнижчу зарплату в світі. До того ж Кабінет міністрів зрівняв зарплати лікаря, медсестри та санітарки, знищивши для них будь-які стимули для самовдосконалення та розвитку.
Враховуючи негативні відгуки щодо роботи Міністерства охорони здоров’я України за результатами звіту першого заступника Міністра охорони здоров’я України, виконуючого обов’язки Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляни Надії про перебіг і результати Програми діяльності Кабінету міністрів у 2017 році, що стосується охорони здоров’я; зважаючи на встановлені Рахунковою палатою порушення Міністерства охорони здоров’я України під час реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», в організації проведення централізованих державних закупівель із залученням спеціалізованих закупівельних міжнародних організацій, у використанні коштів, виділених на подолання епідемії туберкульозу в Україні та лікування її громадян за кордоном, проваленням Державної програми боротьби з раком:
- Звертаюсь до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо звільнення з посади виконуючої обов’язки Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляни Надії.

Автор: Макшеев Георгій Миколайович

Станом на 24 жовтня петицію підписали 81 особа з 25000 необхідних.