Зміна предметів для вступу до ВНЗ 2019

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

В зв"язку із набранням чинності наказу МОН 1096 від 11.10.2018 просимо переглянути та замінити предмети для вступу до ВНЗ на такі, що відповідають напрямку навчання та обраній спеціальності. Як приклад- навчання дитини в ліцеї або іншому закладі середньої освіти з поглибленим вивчення біології та хімії для подальшого вступу до медичного вузу тепер стає неможливим, того що МОН своїм наказом та рекомендаціями пропонує тепер здавати математику для вступу. З якою метою МОН позбавляє дітей обраного ними ВНЗ? Для чого діти вчилися стільки років і тепер , посеред навчального року , повинні шукати шляхи і можливості поглибленого вивчення математики або фізики, якщо на підготовку зовсім не залишається часу? Чи МОН настільке відірване від реалій життя, що гадають , що 5 репититорів( тому що невідомий точний перелік предметів, які затвердить ВНЗ) і 7-8 уроків щодня- це норма?Це покращує здоров"я дитини? Чи доба має не 24, а 48 годин? Яким чином МОН хотіло почути думку громадськості, якщо ніякого навіть натяку в ЗМІ на проект наказу не було? Батьки дітей випускних класів вимагають переглянути рекомендований перелік предметів і залишити умови вступу до ВНЗ попереднього року.

Автор: Голик Тетяна Георгіївна

Станом на 19 листопада петицію підписали 146 осіб з 25000 необхідних.