Підвищити зарплатню двірника, перерахувати тарифи ЖКХ

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Почавши допомагати своїй мамі у роботі двірника, я зіткнулася с тотальною неповагою та постійним приниженням як з боку керівництва ЖКХ, так і з боку мешканців. Я як сучасна і молода людина теперь розумію, чому так не хватає двірників. Це не тому що це важка або соромлива праця, а тому що людина яка хоч якось себе поважає і не притиснута, як бабусі-пенсіонерки грошовими питаннями, не зможе і не захоче працювати в таких умовах. По-перше, ця тотальная неповага йде ще з часів радяньского союзу, коли було переконання, що двірниками брали тільки бомжів або алкашів. По-друге, коеффіцієнти з яких розрахувується зарплатня теж з радянських часів. І чомусь наш уряд, який полюбляє боротися з усім радянським, з памятниками Леніна або за назвами вулиць, не вважає запотрібним робити щось для покращення умов праці простих людей. По-третє, коеффіцієнти дуже низькі, а фізичні навантаження великі, що не справедливо і не пропорційно до затрачених зусиль.

Окрім важких умов праці та постоянного приниження, двірник постійно вислуховує образи від озлоблених мешканців будинків на тарифи ЖКХ. Наприклад, ЖКХ нараховує за прибирання території мешканцям 6-ти під'їздного будинку 12000 грн в місяць. А мешканцям 1-під'їздного будинку 8000 грн. По нормам в 6-ти під'їздному будинку повинно бути 2 двірника. Але керівництво ЖКХ економить на працівниках и вішає на одного двірника 2 дома (6-ти під'їздний та 1 під'їздний) і виставляє рахунок за оба дома біля 20 000 грн. за прибирання території, з яких двірник отримує тільки 5000-5500 зарплатні.
Зарплатня двірника мала би бути на рівні 10-12 тисяч грн. за прибирання двох домів, або на рівні 5-6 тісяч. за прибирання одного дома. Але в реальності за місяць щоденного прибирання 1 під'їздного дома двірнику в зарплатню нараховують лише 800-1000 грн. Тому у мене питання до урядовців, є щось таке що ви робили місяць щоденно по 8 годин за 1000 грн. зарплатні? І куди дівається різниця в 7000 грн.?
Але це ще не всі проблеми двірника. Нараховуючи такі великі кошти за прибирання території ЖКХ не в змозі навіть забезпечити
двірника інвертарем. Бензин для мотокоси, сучасні граблі, метли, лопати, робочі рукавиці двірник купує за свій рахунок.
Окрім, того що керівництво ЖКХ погрязло в своїх фінансових схемах на зарплатні двірника, вони ще з кожного дому беруть собі винагороду за роботу. Це з легкістю можно побачити запросивши детальний розрахунок.

Тому ця петиція вимагає від уряду:
1) Створити належні умови праці для двірників. Перерахувати застарілі коефіцієнти, підвищити зарплатню до нормальних, сучасних стандартів зарплати.
2) Перерахувати тарифи ЖКХ. Убрати разлічні винагороди, яких вони не заслоговують та інші пункти, за яки вони беруть гроші, але їх не виконують. Наприклад, прибирання підвалу та чердаку.

Автор: Федотовскська Тетяна Іванівна

Станом на 23 лютого петицію підписали 24 особи з 25000 необхідних.