Збільшення кількості пасажирських поїздів до Закарпаття

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Укрзалізниця останнім часом дуже активно звітує про свої успіхи в частині пасажирських перевезень. Говорять і про збільшення кількості перевезених пасажирів, і про оновлення парку вагонів і інше. Та насправді ситуація досить складна, особливо щодо забезпечення можливостей добратися жителям центральних регіонів до Закарпаття та інших західних областей України.
Зокрема добратися до Закарпаття із Дніпра, Запоріжжя, Херсона, Кропивницького, Черкас, Миколаєва та інших сусідніх областей без проблем неможливо. Для цього необхідно добиратися спочатку до Києва або Львова, а потім робити пересадку. І це за умови, що будуть квитки. Подібна ситуація спричиняє великі незручності - це втрата часу і додаткові фінансові витрати. А ще графік складений таким чином, що потяг із Дніпра прибуває до Львова тоді, коли більшість поїздів до Закарпаття вже відійшли, і доводиться дуже довго чекати наступного.
У травні цього року тріумфально було відкрито Бескидський тунель. Тоді обіцяли, що тепер пропускна спроможність тунелю збільшиться вдвічі, і всі громадяни України зможуть скористатися цим - швидше та зручніше дістатися до Закарпаття. Однак за ці 5 місяців жодного нового пасажирського потягу до Закарпаття так і не з"явилося. Все це призводить до таких ситуацій як блокування електропоїздів, зупинення руху поїздів, а як наслідок фінансових втрат громадян, Укрзалізниці та держави в цілому. Про безпеку життя громадян за таких умов годі і говорити.
Введення нових пасажирських поїздів із гнучким графіком дозволило б вирішити транспортну проблему багатьох людей. Зокрема введення потягу Дніпро-Мукачеве/Ужгород дозволить легше дістатися до Закарпаття жителям одразу кількох областей.
Враховуючи вищевикладене, з метою вирішення проблемних питань, вимагаємо:
1. Надати інформацію щодо експлуатації оновленого Бескидського тунелю у період з часу відкриття (травень 2018 року), зазначивши зокрема інформацію про його навантаження.
2. Призначити новий пасажирський поїзд сполученням Дніпро-Мукачево/Ужгород.
3. Призначити обіцяний "Інтерсіті" сполученням Львів-Ужгород.
4. Призначити нові поїзди які нададуть можливість жителям центральних, східних та південних областей дістатися до Закарпаття.

Автор: Лісовий Андрій Володимирович

Станом на 19 листопада петицію підписали 14 осіб з 25000 необхідних.