Вимагати дофінансувати Суспільне

ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА, ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Згідно Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України"
Загальний обсяг фінансування має становити дві десятих відсотка(0.2%) від від державного бюджету .
Але цього року телеканали "Перший"," Культура","Українське радіо","UA:КРИМ" та регіональні держтелерадіокомпанії ,що входять до складу Суспільного наповину не дофінансовані.Наступного року ,відповідно до проекту держбюджету Суспільне недофінансують на 45%.Це,відповідно 750 мільйонів та 1 мільярд 80 млн гривень.
І це в умовах незаконної збройної агресії Росії проти України та незаконної анексії Криму,коли інформаційна ,і не тільки, политика відіграє дуже важливу роль і на Донбасі, і в Криму.
Суспільний мовник ,і не тільки, суспільний,мав б відігравати таку доленосну роль,але чиновники,які переживають стосовно 20 хвилин прямого ефіру,яку їм дали ,але відмовились,звичайно не всі,але відмовились,стосовно критичних,з їх боку телерослідувань,проти них,проти того,щоб Суспільний,але державний мовник ,на відміну від телеканалів відомих олігархів де "пахне політикою" ,став єдиним соціальним,загальноформатним, загальнодоступним каналом, який крім всього та іншого став єдиним телеканалом для жителів окремих міст і сіл Львівщини,Івано-Франківщини,Буковини,Закарпаття та деяких інших областей ,де після зникнення останього каналу "Перший" вже місяць немає аналогового сигналу ,а цифровий ,так і не зв'явився ,хоч і обіцяли.
А на супутникову приставку у людей немає грошей.Тому я звертаюся до всього суспільства підтримати звернення оскільки це шанс змінити долю України у збройній агресії на Донбасі та у Криму
Не будьте осторонь !

Автор: Думич Михайло Степанович

Станом на 19 листопада петицію підписали 23 особи з 25000 необхідних.