ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

22.03.2017 Барною Олегом Степановичом внесено на розгляд Верховної Ради Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання транспортних засобів), однак до цього часу на жодного разу на засіданнях сесії не обговорювався та на голосування не ставився.
Вдамося до цифр - до запровадження акцизу: за 3 квартал 2014 року було ввезено 26 419 транспортних засобів та сплачено митних платежів на суму 404 220 тис. грн., за 4 квартал 2014 року було ввезено 29 595 транспортних засобів та сплачено митних платежів на суму 477 716 тис. грн;
-після запровадження: за 1 квартал 2014 року було ввезено 6 030 транспортних засобів та сплачено митних платежів на суму 149 499 тис. грн., за 1 квартал 2015 року було ввезено 2 844 транспортні засоби та сплачено митних платежів на суму 164 484 тис. грн, що підтверджує факт значного зменшення надходжень до Державного бюджету, приблизно в 3 рази.
Так, як найшвидше прийняття вказаного законопроекту дасть можливість відмінити акциз на переобладнання автомобілів, дасть простим громадянам можливість переобладнати автомобіль для власного користування в легковий пасажир чи вантажо-пасажир, який був пригнаний на територію України раніше, що дасть можливість оформити вже переобладнаний автомобіль у відповідних органах. На даний момент ця процедура для простого громадянина коштує непідйомних коштів (половину вартості автомобіля, а в окремих випадках дорожче ніж сам автомобіль). Також слід відмітити, що відміна даного акцизу зможе наповнювати державну казну сплатою відповідних податків ФОП, ПП та ТОВ, які спрямують свою діяльність на переобладнання авто. Також відміна даного акцизу зможе надати нові робочі місця в Україні.
Дякую за увагу та прошу Вашої підтримки!

Автор: Білик Олександр Михайлович

Станом на 19 грудня петицію підписали 12 осіб з 25000 необхідних.