Скасувати зміну маршруту та встановити зручний розклад потяга №141/142 Львів-Київ

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Протягом багатьох років пасажирський потяг спочатку №659/660, а тепер № 141/142 сполученням Львів – Київ, мав зручний час прибуття як до Києва, так і до Львова, що цілком враховувало інтереси мешканців Полісся, які їздили до Львова та Києва на роботу та навчання. Протягом уже досить тривалого часу прибуття до Києва було о 10 годині ранку (що занадто пізно для тих, хто працює чи навчається у Києві), але до 2013 року був прийнятний час прибуття до Львова близько 7 години ранку.
У 2013 році «пакращувачі» з метою «оптимізації» витрат об’єднали цей потяг у двогрупний з потягом №67/68 сполученням Київ-Варшава, заради чого змінили час прибуття до Львова з 7 години ранку на 4.40, коли повноцінно ще не працює міський громадський транспорт. Прибуття до столиці після 10 години ранку також було не надто зручним для тих, хто їздить потягом до Києва на роботу чи навчання, але у цей час у столиці, принаймні, працює міський громадський транспорт. Але запроваджений з 9 грудня графік руху потягу з прибуттям до Києва о 4.25, а до Львова о 4.20 перевершив усі «досягнення» команди пакращувачів часів Януковича! Відправлення з КДосі квитки на 17 грудня від Рафалівки до Львова у продажу відсутні, попри те, що до цієї дати залишилося менше місяця. Це свідчить про те, що посадові особи шахрайськими методами, ігноруючи думку громадськості, хочуть навмисно скласти незручний для пасажирів графік руху потягу, аби потім виник привід його скасувати через «низький пасажиропотік».
Запуск прямого потягу сполученням Львів – Бахмут через Житомир, це, звичайно добре, але лише в тому випадку, якщо це не зашкодить пасажирам інших напрямків, на яких уже є історично сформована аудиторія пасажирів. У даному випадку я бачу протилежне: свідомо створюються незручності для основної аудиторії пасажирів потягу з північних районів Житомирщини, Рівненщини та Волинської області, яка користується ним для поїздок до столиці та До Львова. При цьому вигода для пасажирів, які прямують далі сумнівна. У зв’язку з цим для покращення зв’язку північних районів Житомирської, Рівненської та Волинської областей зі столицею та Львовом вимагаю наступне:
✓Переглянути розклад руху потягу №141/142 таким чином, щоб прибуття до Львова було орієнтовно о 6-7 годині ранку (це найбільше підходить для тих, хто працює чи навчається у Львові), а до Києва не раніше ніж о 5.30 годині ранку, але не пізніше, ніж о 7 годині ранку
✓Відправлення з Києва та Львова повинно бути не раніше 16 години. 13.10 зі Львова і 13.30 з Києва згідно введеного з 9 грудня графіка це занадто рано для тих, хто працює чи навчаються у Києві. А для багатьох людей, в тому числі й мене, альтернатива цьому потягу відсутня.
✓Притягти до відповідальності посадових осіб Укрзалізниці, які навмисно складають незручний для пасажира графік руху потягу, аби створити шахрайськими методами, ігноруючи реальні потреби населення, привід у майбутньому скасувати його взагалі через «низьку населеність».

Автор: Пашко Лариса Володимирівна

Станом на 19 грудня петицію підписали 160 осіб з 25000 необхідних.