Оплата праці вчителів

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Згідно ст.61 Закону України "Про освіту", прийнятого 2017 році посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат. Посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менше ніж на 10 відсотків.
І це, як завжди, лишилось тільки на папері. Сьогодні в Україні мінімальна заробітна плата встановлена у розмірі 3 500 грн. Шляхом нескладних математичних підрахунків маємо 11 500 грн. І це розмір окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії ! Та навіть таку зарплату, з усіма добавками, не мають вчителі вищої категорії. До яких пір наші можновладці будуть годувати обіцянками і "турбуватись" про вчителя?
Пропоную внести зміни до державного бюджету України стосовно оплати праці вчителів і почати, нарешті, виконувати реформування школи, а не тільки поміняти меблі, причепити інтерактивну дошку і насаджувати Lego, де треба і де не треба.

Автор: Корнієнко Алла Вікторівна

Станом на 20 травня петицію підписали 222 особи з 25000 необхідних.