Відновити порушенні конституційні права військових пенсіонерів, що спричинені порушенням Закону України №2262-ХІІ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб"

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Порушення Закону України №2262-ХІІ Кабінетом Міністрів України (КМУ) призводить до багатотисячних позовів пенсіонерів до судів, спонукає проведення чисельних акцій протесту, значно знижує привабливість служби за контрактом у силових структурах.
Це пов'язане з порушеннями цього закону і Конституції України (ст.58,92) у постановах КМУ. Зокрема, пенсіонери МВС набули права на перерахунок пенсій ще раніше, 01 грудня 2015 р., згідно п.8 постанови КМУ від 11 листопада 2015 р. №988, але досі не можуть домогтися верховенства права! Пенсіонерам-силовікам іншіх міністерств та відомств пенсії перераховані без врахування щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, з обмеженням 70%. Але й такі урізані пенсії виплачуються не в повному обсязі!

ВИМАГАЄМО забезпечити:
1. Здійснення невідкладного перерахунку і виплати пенсій, призначених відповідно до Закону України №2262-ХІІ військовослужбовцям, звільненим з військової служби з правом на пенсію з урахуванням розміру окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням, відсоткової надбавки за вислугу років за відповідною або аналогічною посадою, яку особа займала на дату звільнення із служби, додаткових щомісячних видів грошового забезпечення та премії (на дату відрядження для роботи до органів державної влади, органів місцевого самоврядування або до сформованих ними органів, на підприємства, в установи, організації, вищі навчальні заклади), що визначені станом на 01 березня 2018 р. в повному обсязі, відповідно до постанови КМУ від 30 серпня 2017 р. №704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”.
2. Подання до Верховної Ради України змін до Державного бюджету України на 2019 рік у частині збільшення видатків на виплату і перерахунок пенсій, призначених відповідно до Закону України №2262-ХІІ з урахуванням індексації, боргів та судових рішень.
3.Скасування положень постанов КМУ від 22 серпня 2018 р. №649, від 21 лютого 2018 р. №103, які не відповідають Конституції України.

П'ятьсоттисячна армія пенсіонерів-силовиків, їх сім'ї, діючі військовослужбовці усіх силових структур сподіваються на якнайшвидше і мудре рішення цієї проблеми.

Автор: ПІСКУНОВ ВАЛЕРІЙ ГЕННАДІЙОВИЧ

Станом на 23 квітня петицію підписали 77 осіб з 25000 необхідних.