Щодо упорядкування грошового та пенсійного забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

На сьогодні дуже багато питань виникають стосовно розмірів грошового та пенсійного забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб, а також пенсіонерів з їх числа (далі – особи в погонах).
Пропоную привести дану норму для осіб в погонах до єдиного знаменника:
1. Повернути зміст пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 року № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” до стану на 01.01.2018 року з деякими поправками: “4. Установити, що розміри посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року на відповідний тарифний коефіцієнт згідно з додатками 1, 12, 13, 14”.

Таким чином, що грошове забезпечення, що пенсійне забезпечення осіб в погонах буде щороку, з 01 січня, автоматично підвищуватися виходячи із розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Також таку норму слід запровадити з 01.03.2018 року. Перерахунок потрібно буде всім зробити один раз, потім автоматика робить. Питання, я вважаю, у осіб в погонах буде вичерпано.

2. Склад грошового забезпечення визначити однаковим:
а) відповідні оклади за посадою;
б) оклади за військовим (спеціальним) званням;
в) відсоткову надбавку за вислугу років;
г) щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення);
ґ) премії в розмірах, установлених законодавством, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тим самим потрібно внести в усі відповідні нормативно-правові акти зміни стосовно упорядкування складу грошового забезпечення осіб в погонах.

Автор: Вертелецький Андрій Андрійович

Станом на 23 квітня петицію підписали 19 осіб з 25000 необхідних.