Грошовий еквівалент голосу виборця

ДЕРЖАВНЕ БУДІВНИЦТВО, АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ

1) Прийняти закон, який затверджує можливість виборця отримати грошову компенсацію за відмову брати участь в даному виборчому процесі, на парламентських виборах або виборах президента.
2) Грошовий еквівалент одного голосу повинен бути значною сумою і залежати від ВВП України.
3) Конкретна реалізація: на голосуванні кожний громадянин може замість бюлетеня отримати чек на певну суму, і розписатися в тому, що вже зробив свій вибір. Документувати отримання грошей замість бюлетеня не потрібно.

Пояснення.
В нашій країні багато людей не достатньо відповідально оцінюють важливість права голосу. Конкретний грошовий еквівалент голосу одного виборця підніме свідомість громадян, і спонукає більш обдумано підходити до вибору. Якщо ж громадянин не впевнений за кого хоче віддати голос, то він буде мати можливість перекласти цю відповідальність на решту виборців, а сам отримає грошову компенсацію, замість того щоб робити вибір надіючись на випадок.
Також подібна система унеможливить підкуп виборців, і велику кількість інших брудних політтехнологій, які використовуються в даний момент.

В Україні не одноразово повторюється ситуація, коли не достатньо зважений вибір на виборах президента, та верховної ради, підштовхує країну до прірви, і після цього нам приходиться великою ціною відвойовувати наші права і свободи назад. Необхідно поміняти цю циклічну систему, і єдиний спосіб це зробити — підвищити політичну свідомість виборців. Витрати, які ми понесемо на компенсації голосів тих виборців, які не достатньо чітко розуміють вартість свого голосу, будуть компенсовані внаслідок послідовного та обдуманого руху в майбутнє. Також не потрібно забувати, що ми знаходимось в стані війни з країною, яка буде використовувати любі можливості завдати нам максимально болючого удару, і пропаганда це сама потужна її зброя. Якщо ж перед людьми, інфікованими пропагандою, буде стояти вибір: взяти гроші, чи проголосувати за те, що їм нав'язав телевізор — то вони візьмуть гроші, і не зроблять трагічної помилки, яка в майбутньому ударить по всіх громадянах України.

Автор: Матвійчук Андрій Олександрович

Станом на 23 квітня петицію підписали 7 осіб з 25000 необхідних.