Повна ліквідація амброзії на території України

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

Пилок цього бур'яну вважається найбільш агресивним алергеном. Симптоми, які може викликати амброзія - задуха, ускладнене дихання, довготривалі напади кашлю, нежить, свербіж слизових оболонок носа, очей, горла, сльозливість, висипання на шкірі та інші симптоми алергії. У рідкісних випадках, потрапляючи в організм, пилок амброзії може провокувати нетипові симптоми: головний біль, втрату смаку та нюху, пригніченість або підвищену дратівливість, депресивний стан та погіршення сну.
Від даного виду алергії, за даними ВООЗ, по всьому світу страждає більше 70 млн. чоловік! Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.
З кожним роком амброзія мутує, з'являються нові, більш витриваліші види, що збільшує ризик виникнення алергічних реакцій навіть у досі здорових людей, які ні жодного разу не мали справу з алергією та полінозом. Тому є дуже важливим якнайшвидше позбавити територію України від цієї небезпечної рослини!

Автор: Вовченко Анастасія Олександрівна

Станом на 15 липня петицію підписали 4668 осіб з 25000 необхідних.