Про закриття діючого сміттєзвалища в місті Коломия та побудова єдиного для Івано-Франківської області сміттє-переробного заводу

ІНШІ

Звертаюся до Кабінету Міністрів та небайдужих жителів нашого краю. Жителі нашого мікрорайону вже 3 роки просять міського голову Ігора Слюзара закрити сміттєзвалище в місті Коломия по вул. Шарлая як таке, що вже використало свої ресурси. Даний полігон було створено без дотримання елементарних екологічних норм, а саме без забезпечення водовідведення( стічні води стікають в місцеву річку), без бетонованого днища яке збереже від просочування шкідливих речовин у ґрунт та підшкірні води, без дотримання мінімальної відстані до першого помешкання( перший житловий будинок знаходиться всього в 300 метрах від полігону). Перечислювати можна до безкінечності. Також на даному полігоні проживають роми з малолітніми дітьми, яких примушують сортувати відходи. Попри всі обіцянки( водовідведення та водопостачання, закриття полігону та побудова нового сміттє-переробного заводу на території району...) нічого досі не зроблено. Місцева влада постійно говорить про інвестора, але чомусь він так і не заходить до нас(напевно влада хоче великого "відкату"). Говорити можна багато, але маємо реальність - діти дихають даним випарами, часто хворіють та скаржаться на запаморочення, після дощів маємо шкідливу воду в кирницях(оскільки водопроводів на мікрорайоні все ще немає) та річці(в які вже давно перевелась вся риба)
Будь ласка посприяйте закриттю та побудові сміттє-переробного заводу за межами міста, зобов'яжіть місцеву владу виконати обіцяне і провести водопостачання та водовідведення на даний мікрорайоні.

Автор: Семенюк Емілія Юріївна

Станом на 25 червня петицію підписали 123 особи з 25000 необхідних.