Передати Петровський Полтавський Кадетський корпус у державну власність

ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Звертаюся до Кабінету Міністрів України з вимогою якнайшвидше розглянути питання про передачу Петровського Полтавського Кадетського корпусу у державну власність.
Петровський Полтавський Кадетський корпус — пам'ятка історії та архітектури національного значення, частина знаменитого ансамблю круглої площі, яка знаходиться у занедбаному стані. Державна судова адміністрація готова взяти будівлю на свій баланс, реконструювати її та ввести в експлуатацію для організації окружного суду до 2020.
Депутати Полтавської міськради на сесії від 19 жовтня 2018 проголосували за передачу кадетського корпусу з комунальної власності у державну, на баланс ДСА.
У Кабінеті Міністрів від 22 квітня 2019 року лежить лист від Міністерства економічного розвитку №3213-03/17069-01 щодо передачі вказаної будівлі у державну власність. Втім, питання до сьогодні у порядок денний так і не було внесено.
Прошу якнайшвидше розглянути це питання на засіданні Кабінету Міністрів та прийняти рішення про передачу будівлі у державну власність для подальшої її реконструкції.

Автор: Матвійчук Юліан Олександрович

Станом на 25 червня петицію підписали 584 особи з 25000 необхідних.