Заборона внесення пестицидів та ін. хімічних речовин в землеробстві. Поступове зменшення кількості внесення.

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

Враховуючи небезпечний вплив хімізації під час землеробства, пропоную поставити вектор на заборону хімічних речовин в цій галузі, поступово зменшуючи кількість внесених пестицидів та ін. А також, в першу чергу, забезпечити контроль якості агрохімії та без ГМО насіння, надаючи перевагу менш агресивним та небезпечним препаратам.
Безслідно хімічні речовини нікуди не діваються, вони накопичуються в вирощених продуктах, потрапляють на сусідні площі, грунтові води, річки, рибу... Негативно впливають на бджільництво.
Вважаю що екологічна небезпека даного питання переважає над економічною вигодою, в мережі достатньо інформації.
Відповідно Земельному Кодексу:
"Стаття 1. Земля - основне національне багатство
1. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.
2. Право власності на землю гарантується.
3. Використання власності на землю не може завдавати шкоди правам і свободам громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі."

В нас є можливість стати лідером виготовлення та експорту дорогої органічної продукції. І якщо необхідно перейти від великих фермерських хазяйств до менших приватних-родинних.
Збережемо природу і здоров'я нації для майбутніх поколінь!

Автор: Вельган Андрій Анатолійович

Станом на 25 червня петицію підписали 163 особи з 25000 необхідних.