Вимога негайного ремонту мостів в с.Стаїще та с.Буковець

ДІЯЛЬНІСТЬ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Ми, громадяни України, члени територіальних громад Верховинського району, реалізуючи своє конституційне право на участь в управлінні державними справами , цим листом ставимо до відома Кабінет міністрів та прем’єр -міністра України про факт безстрокового блокування руху транспорту поблизу смт. Верховина на автомобільній дорозі Р-24.
Причиною того, що наші громади були змушені вдатись до такого радикального кроку, стало наше тверде переконання в бездіяльності посадових осіб державної виконавчої влади, котрі за нормами Конституції України несуть пряму відповідальність за реалізацію державних програм розвитку та будівництва.
В нашому випадку ситуація з аварійним станом мостів та доріг, котрі є державною власністю, за стан котрих безпосередньо відповідають органи державної виконавчої влади є критичною та потребує негайного втручання та вирішення.
Ні для кого не є секретом те, що наш регіон є туристично потенційним та основним джерелом доходів платників податків є туризм.
Наслідком недостатнього фінансування є руйнування мостів в с. Стаїще та с. Буковець Верховинського району, обмеження руху транспорту та підвищення аварійності на дорогах. Такий стан дороги ставить під загрозу людське життя та здоров’я, збільшуючи кількість дорожньо- транспортних пригод .Через відсутність нормального дорожнього покриття, шкільні автобуси та автомобілі швидкої допомоги не можуть вчасно доїхати до шкіл та лікарень . За поганих умов перетнути деякі ділянки дороги взагалі не можливо.
З метою недопущення подальшого руйнування дорожнього покриття та попередження аварійності прошу Вас переглянути плани фінансування робіт для здійснення поточного ремонту та експлуатаційного утримання доріг та мостів загального користування у Івано-Франківській області, віднайти можливість додаткового фінансування робіт до повного їх відновлення на наступних об’єктах:
- міст в с. Буковець Верховинського району на автомобільній дорозі Р-24;
- міст в с.Стаїще Верховинського району на автомобільній дорозі Р-24;
- ліквідація ям на дорогах району.

Автор: Ємець Максим Михайлович

Станом на 25 червня петицію підписали 6 осіб з 25000 необхідних.