Про скорочення штату керівників АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" до 500 чол, підвищення зарплати працівникам АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" на 50%, крім посадовців вищої ланки.

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Шановний Володимир Борисоввич
Весь колектив працівників АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" дуже стурбовані байдужістю керівництва АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" до діяльності підприємства і просто ставлять під величезну загрозу безпечне функціонування залізниці. Колектив АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" працює з штатом працівників 50-60% від необхідного. Приховано від суспільства на АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" йде скорочення працівників які підтримують зношену на 70-80% інфраструктуру, яка навпаки потребує збільшення витрат по утриманню, мотивуючи це не скороченням, а приведенням до об"ємів виконання робіт. Чому робітників скорочують, а керівників адміністрації АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" тільки збільшується. Кваліфіковані працівники звільняються з залізниці, а молодь не прийде на залізницю при заробітній платі в 4500 грн. Дуже багато технологічних процесів просто не виконуються по причині відсутності працівників, це все приводить до стрімкого занепаду залізниці. Нас рядових працівників залякують дефолтом на АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ", а штат вищого керівництва тільки зростає, і заробітні плати там складають від 50 до 800 тис. грн. Зарбітна плата чергового по станції складає 5000-6000 грн. на руки в місяць, монтер колії який працює більше 20 років і має 4 розряд,-найвищий розряд для колійників, складає 7500-8500 грн. на місяць, водії отримують мінімальну зарплату. Якщо справи з підвищенням заробітних плат працівникам не зміняться через 2 роки працювати на залізниці не буде кому. В зв"язку з вище викладеним просимо ВАС виконати вимоги для збереженя стратегічної галузі України.

1. Підвищити заробітну плату працівникам АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" не менше ніж на 50%, крім керівників вищого керівного складу.
2. Зменшити кількість вищого складу АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" до 500 чоловік,- згідно з об"ємом виконання робіт.
3. Встановити залежність зарплат керівників вищого керівного складу АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" до середньої зарплати по залізниці, і встановити заробітну плату керівнику АТ"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" не більше ніж 15 разів від середньої зарплати по галузі.

Автор: Гуральчук Павло Євгенович

Станом на 15 липня петицію підписали 1139 осіб з 25000 необхідних.