Автомобільна дорога - дорога, що призначена для безперервного, безпечного та зручного руху транспортних засобів

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Ми, громадяни України реалізуючи своє конституційне право на участь в управлінні державними справами, цим листом ставимо до відома Кабінет Міністрів та Прем’єр-Міністра України про факт аварійності дороги на автомобільній дорозі із Васильківського району через Синельниково до м. Дніпро.
Причиною нашого звернення, стало наше тверде переконання в бездіяльності посадових осіб державної виконавчої влади, котрі за нормами Конституції України несуть пряму відповідальність за реалізацію державних програм розвитку та будівництва. Відповідно до ст.10 Закону № 2862-IV встановлено, що управління автомобільними дорогами загального користування покладено на Державну службу автомобільних доріг України, а саме з урахуванням також:
відшкодування збитків користувачам автомобільних доріг загального користування у порядку, визначеному законом;
відшкодування збитків користувачам вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, що виникли через їх незадовільний стан, у порядку, визначеному законом.
В нашому випадку ситуація з аварійним станом дороги, котра є державною власністю, за стан котрих безпосередньо відповідають органи державної виконавчої влади є критичною та потребує негайного втручання та вирішення.
Ні для кого не є секретом те, що Дніпропетровська область має потужний промисловий потенціал. Він характеризується високим рівнем розвитку важкої індустрії. Разом з децентралізацією доріг в Україні уряд створив Дорожній фонд. Він наповнюється з трьох джерел: акцизного збору, ввізного мита на нафтопродукти і з імпортованих на митну територію України транспорту і шин. Ці гроші цільові - їх не можна витратити ні на що інше, крім ремонту доріг. Однак на повну фонд запрацює лише тільки в 2020 році. У цьому році тільки 50% податків підуть на дороги, в 2019 - 75%, а в 2020-м - 100%. Лише, в 2018 році на дороги з Фонду пішло 33 млрд. грн., проте суттєвих змін жителі Дніпропетровської області не побачили. Місцева влада сама на жаль не вирішує, які дороги краще відремонтувати в першу чергу.
Наслідком недостатнього фінансування на ремонт дороги в зазначених районах (Васильківського району - Синельниково) у пересічних громадян України та жителів цієї місцевості виникають обмеження руху транспорту та підвищення аварійності на дорозі. Такий стан дороги ставить під загрозу людське життя та здоров’я громадян України, збільшуючи кількість дорожньо-транспортних пригод. Через відсутність нормального дорожнього покриття, транспортні засоби не можуть вчасно доїхати до місця призначення. За поганих умов перетнути деякі ділянки дороги взагалі неможливо.
З метою недопущення подальшого руйнування дорожнього покриття та попередження аварійності, прошу Вас переглянути плани фінансування робіт для здійснення поточного ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування у Дніпропетровській області, віднайти можливість додаткового фінансування робіт до повного їх відновлення на наступних об’єктах:
Васильківський район
Т-04-01 × Т-04-16
Т-04-16 × Т-04-01
Синельниково

Автори: Гулієв Фархад Давід огли, Рябоконь Сергій Васильович, Гулієв Анар Давід огли, Азарова Надія Олександрівна, Ширченко Анастасія Анатоліївна, Лисенко Ярослав Сергійович, Мярковський Дмитро Анатолійович, Гулієв Мунасіб Давід огли.

Автор: Рябоконь Сергій Васильович

Станом на 15 липня петицію підписали 362 особи з 25000 необхідних.