Заборона на продаж громадянам і використання в населенних пунктах піротехнічних засобів. Адміністративна відповідальність порушників.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ, РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН, ЗАПОБІГАННЯ ДИСКРИМІНАЦІЇ

Використання піротехнічних засобів (феєрверків, пітард) окремими громадянами порушує спокій та комфортне життя іншого населення. Вибухи призводять до того, що лякаються маленькі діти, люди похилого віку, домашні тварини. Інколи використання цих засобів призводить до спричинення шкоди здоров’ю людей та тварин. Потрібно заборонити вільний продаж громадянам і використання в населенних пунктах піротехнічних засобів. Виключення можуть становити масові заходи до вшанування визначних подій за рішенням окремих територіальних громад і виключно поза житловою зоною. Адміністративна відповідальність порушників і за продаж і за використання цих засобів повинна бути реальна. За використання піротехнічних засобів неповнолітніми мають нести відповідальність їх батьки.

Автор: Вернидуб Роман Володимирович

Станом на 19 січня петицію підписали 34 особи з 25000 необхідних.