Звільнення з посади міністра освіти і науки Новосад Г.І.

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Вперше за всю історію незалежності України, держави, яка пишається своїми науковими досягненнями і відома на весь світ завдяки великій кількості своїх громадян-науковців, академіків та визначних освітян, на таку відповідальну та високу посаду Міністра освіти і науки було призначено абсолютно некомпетентну, неосвічену та недосвідчену людину - Новосад Ганну Ігорівну.
Треба зазначити, що посада Міністра освіти і науки , як і посади інших членів уряду, є політичною посадою, тобто, діяльність голови міністерства повинна визначатися і координуватися тією політичною силою, яку представляє дана посадова особа. Згідно програми політичної партії «Слуга народу» та безпосередньо заяв президента України Володимира Зеленського, в сфері освіти, зокрема, повинні були підвищуватися заробітні плати ( мова йшла про 4 тис. доларів). А на практиці, під час обговорення бюджету саме Міністр Новосад Г.І. заявила про неможливість підвищення зарплат освітянам на 25% з 1 січня 2020 року, що було закладено у Постанові КМУ № 822 колишнім урядом.
Переважна більшість так званих реформ, ініційованих Міністерством освіти, більше схожі на недолугі експерименти над вітчизняною освітою. Впровадження сертифікації вчителів, коли «обрані» будуть мати більше привілеїв та більшу зарплатню ( на 20%), фактична ліквідація більшості сільських навчальних закладів, створення монополії окремих ВНЗ що потягне за собою обмеження конституційних прав громадян на освіту, - це все також не відповідає офіційним положенням передвиборчої програми В. Зеленського про доступність освіти.
Збільшення тривалості робочого часу та ліквідація надбавок для вчителів, впровадження курсів «підвищення кваліфікації» для освітян з російськомовних шкіл ( тим самим знову штучно розподіляючи на «своїх» та «чужих»), планомірне знищення галузевих наукових установ, що обов’язково призведе до відтоку найактивніших, добре інтегрованих у світовий дослідницький простір вчених за кордон, і зведе нанівець всі напрацювання у науково-технічній сфері за останні десятиліття.
А чого тільки варта злочинна боротьба міністра Новосад з традиційними сімейними цінностями ( ліквідація шкільної програми " Основи сім'ї", чим пані Новосад пишається)? Про яку гендерну рівність в школі заявляє пані міністерка? Що вона взагалі має на увазі, заявляючи, що «хоче бачити українську школу гендерно нейтральним середовищем»? Такі питання не можна нав’язувати, потрібна участь громади в обговоренні подібних слизьких нововведень.
Не можна обійти і останні «перли» від пані Новосад, яка жалілася на маленьку зарплатню у 36 000 грн. та не змогу утримувати дитину на такі кошти. Людина, у якої в підлеглих більш півмільйона вчителів з зарплатнею не більше 10 тисяч грн., не має морального права робити такі заяви, це окремий раз підтверджує, що пані Ганна не відповідає займаній посаді ні професійно, ні морально.
Відповідно до п.2 ч.1 ст. 18 ЗУ «Про Кабінет міністрів України», член Кабінету Міністрів України може бути звільнений з посади Верховною Радою України за поданням Прем’єр-міністра України.
Враховуючи викладене, керуючись Конституцією України, ЗУ «Про Кабінет міністрів України», Постановою КМУ «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Кабінету Міністрів України» від 22 липня 2016 р. № 457,
Прошу ініціювати Прем’єр-міністром України подання до Верховної ради України про звільнення з посади Міністра освіти і науки України Новосад Г.І.

Автор: Коркунов Денис Володимирович

Станом на 18 лютого петицію підписали 91 особа з 25000 необхідних.