Розрахунки за транспортування газу - нова корупційна схема.

ІНШІ

Пане Прем'єре, звертаюсь до Вас тому що вважаю що розрахунки за транспортування газу це хитроспланована корупційна схема.

Розрахунки за транспортування газу в цьому поці проводяться за минулий рік (так званий "газовий рік"), а за газ спожитий в цьому році заплатимо уже в наступному році. Вроді би все вірно, але минулорічні обсяги спожитого газу уже були оплачені в минулому році один раз (ціна за транспортування була в ціні газу). Тепер ми платитимемо за них ще раз, а це не один і не десять міліардів гривень з карману споживачів в карман хитрих постачальників.

Під виглядом "блага" для платників (менше платити в опалювальний сезон) і пройшла така "афера". Якщо б бажання допомогти платникам були щирі, то пеню за заборгованість могли би поставити не 100%, а так як при заборгованості за житлово-комунальні послуги - 0,01% (у скільки тисяч разів більше?).

Пропоную розрахунки за транспортування газу проводити по простій і прозорій схемі: скільки спожито газу за місяць стільки і сплачувати за транспортування. А пеню нараховувати як у ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», а саме 0,01%, або взагалі не нараховувати (не бідна структура, дивлячись на їхні зарплати, могли б і помогти споживачам - в опалювальний сезон платити менше за транспортування, а літом - більше).

Автор: Маковійчук Василь Володимирович

Станом на 6 червня петицію підписали 95 осіб з 25000 необхідних.