Про внесення до переліку опорних закладів охорони здоровя Закарпатської області КНП “Свалявська районна лікарня” Свалявської районної ради визначених РОЗПОРЯДЖЕННЯМ КМУ № 3-р від 15.01.20р.

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

КМУ № 3-р від 15.01.20р.
15 січня 2020р. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ затвердив РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 23-р Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року.
З незрозумілих причин для районної ради, райдержадміністрації, районних та обласних депутатів, медичної спільноти Свалявського районну, КНП "Свалявська районна лікарня" не включено в перелік опорних закладів охорони здоров’я Закарпатської області.
Залишається невідомим в який спосіб без ретального вивчення потужностей, географії, особливостей рельєфу та потужностей медичних закладів Свалявського району приймалось подібне рішення. Також неврахована думка спеціалістів та громадськості району, оргінів місцевого самоврядування, що спричинило хвилю справедливого обурення та побоювання за майбутне КНП "Свалявська районна лікарня".

Медична допомога населенню району (53820 чол.) надається КНП "Свалявська районна лікарня" на 221 ліжко, та поліклінічним відділенням, потужністю 240 прийомів за зміну, з можливістю працювати в двохзмінному режимі.
В районі працює 92 лікарі та 210 середніх медпрацівників.
Кваліфікована стаціонарна медична допомога населенню району надається КНП "Свалявська районна лікарня" на 221 ліжко, з яких 147 (66,5%) загально терапевтичні та 74 (33,5%) загально-хірургічні ліжка. Щорічно, стаціонарна медична допомога надається біля 7,5 тисячам хворих, з яких 70,9% хворі загально-терапевтичного профілю та 29,1 % хворі загально-хірургічного профілю.
Крім цього, для надання кваліфікованої ургентної допомоги на базі райлікарні розгорнуте відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок, у тому числі 1 ліжко – дитяче.
Крім цього у райлікарні працюють допоміжні діагностичні та лікувальні служби: рентгенологічна, лабораторна, служба клінічної фізіології, служба ультразвукової діагностики, ендоскопічна, фізіотерапевтична, ЛФК.
Забезпечено цілодобове чергування лікарів в приймальному, педіатричному, хірургічному, акушерсько-гінекологічному відділеннях та у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. З інших спеціальностей, при необхідності, медична допомога надається лікарями, які несуть ургенцію на дому.
Крім вищезгаданого до послуг пацієнтів працюють: клінічна та бактеріологічна лабораторії, та експрес-лабораторія на базі відділення анестезіології та інтенсивної терапії з повним спектром клінічних та бактеріологічних обстежень.
Також в межах району налічується багато родовищ мінеральної води, на базі яких працює цілий ряд санаторних установ для лікування та реабілітації де на протязі року проходить лікування багато людей з усіх областей України в кількості більше ніж населення району, (тобто щорічно на території району добавляється така ж кількість людей, що в тій чи іншій мірі потребують стаціонарної допомоги. Крім того в районі налічується 3 гірськолижні витяги, а також проходить траса міжнародного значення Київ-Чоп, що збільшує вірогідність та складність травматизму.
Просимо внести зміни до розпорядження КМУ № 3-р від 15.01.20р.Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року, та внести комунальне некомерційне підприємство “Свалявська районна лікарня Свалявської районної ради, Закарпатської області" до списку опорних закладів охорони здоров"я.

Автор: Суран Олександр Олександрович

Станом на 6 червня петицію підписали 153 особи з 25000 необхідних.