Надати ГО «Україна без сміття» державне фінансування.

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

ГО «Україна без сміття» – займається збором від населення вторсировини для подальшої переробки та сміття, яке не піддається переробці, але може бути безпечно спалене.
Враховуючи екологічну ситуацію сьогодення робота такої організації дуже важлива, тоді як роздільний збір сміття у Києві, влаштований державою, ще не організований на достойному рівні, а невеликі пункти прийому вторсировини, що є майже в кожному місті, не приймають таку кількість фракцій сміття.
Грошей, які можуть надати небайдужі громадяни (можна встановити невеликий щомісячний платіж, щоб підтримати організацію) не завжди вистачає на покриття щоденних витрат на утримання станції сортування (оренда та комунальні платежі, заробітні плати співробітників, поточний ремонт приміщення, комунікацій та техніки, закупівля складського інвентарю, бензин та технічне обслуговування вантажного автомобілю).
Наразі ж «Україна без сміття» має тільки одну станцію сортування, котра іноді буває переповнена. Таким чином станцію доводиться закривати на кілька днів, щоб вивантажити сировину і навести лад на станції.
Завдяки державному фінансуванню організація зможе швидше розширити мережу станцій сортування, щоб задовольнити потреби ще більшої кількості громадян, котрі бажають здати своє сміття на переробку.
Наразі організація отримує кошти від добровільних внесків фізичних осіб, проведення лекцій, продажу еко-товарів, але цієї суми не вистачає для покриття всіх витрат. Для прикладу, за 2018 рік організація отримала доходів 3 117 378 грн, а витрати склали 4 165 212 грн.
Більше інформації можна дізнатися за посиланням https://nowaste.com.ua/звіт-за-2018-рік/

Автор: Сидоренко Владислава Андріївна

Станом на 6 червня петицію підписали 28 осіб з 25000 необхідних.