СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

30 серпня 2017 року Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб", якою упорядковано виплату грошового забезпечення військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу та інших осіб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших військових (спеціальних) формувань України.
Відповідно до першої редакції Постанови КМУ від 30.08.2017 р. №704 пункт 4 містив норми визначення розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями, що передбачали щорічну зміну розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями в залежності від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого відповідним законом на 1 січня календарного року.
Після цього Постановою КМУ від 21.02.2018 року №103 "Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб", яка прийнята на виконання частини четвертої статті 63 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” були внесені зміни до Постанови КМУ від 30.08.2017 р. №704, що унеможливили перерахунок розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та інших осіб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших військових (спеціальних) формувань України в залежності від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого відповідним законом на 1 січня календарного року.

Такі зміни привели до "заморожених" станом на 1 січня 2018 року розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу та не враховують поступове підвищення розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу в залежності від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб в Україні, встановленого відповідним законом на 1 січня календарного року, що було однією із ідей прийняття у 2017 році Постанови КМУ від 30.08.2017 року №704.
З метою приведення розмірів посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу в залежності від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб в Україні просимо розглянуті запропоновані зміни, що скасовують зміни до пункту 4 Постанови КМУ від 30.08.2017 року №704, що внесені Постановою КМУ від 21.02.2018 року №103:
===================================================================
1. Пункт 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” (із змінами) викласти в такій редакції:
“4. Установити, що розміри посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт згідно з додатками 1, 12, 13, 14.”.

2. Зміни набирають чинності з 1 січня 2020 року.
===================================================================

Автор: Колесник Владислав Олександрович

Станом на 6 червня петицію підписали 36 осіб з 25000 необхідних.