Скасувати здачу у друкованому вигляді курсових, дипломних, магістерських та інших видів студентських робіт у закладах середньо-спеціальної та вищої освіти

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

У закладах середньо-спеціальної та вищої освіти України існує проблема нераціонального використання паперу. За статистикою, для виготовлення його 1 тони вирубують мінімум 17 дерев. А якщо порахувати й інші ресурси — 4 тис кВт електроенергії, 240 л палива й 26 тис л води — цифри приголомшують. Лише уявіть, скільки паперу щорічно використовують в коледжах, університетах, на факультетах, кафедрах, у групах!

Саме тому, враховуючи тенденцію діджиталізації в нашій країні (у тому числі створення 2019 року Міністерства цифрової трансформації України), українська молодь просить скасувати здачу у друкованому вигляді курсових, дипломних, магістерських та інших видів студентських робіт у закладах середньо-спеціальної та вищої освіти.

Переваги цього рішення:
- економія паперу і як наслідок скорочення вирубки дерев, а отже – покращення екологічної ситуації в Україні;
- полегшення архівації даних та їхнього обміну;
- студентські роботи в електронному вигляді простіше перевірити на плагіат;
- це полегшить виготовлення студентської роботи, цінністю у котрій є інформація, а не її відтворення на папері.

Закликаємо проголосувати та сподіваємося на підтримку свідомих українців!

Автор: КУЦЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА

Станом на 3 серпня петицію підписали 24 особи з 25000 необхідних.